maanantai 28. elokuuta 2017

Tauno kuristui hengiltä autonsa oven väliin.

28/8-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Tapasin päivällä yhden Kauhajokisen tutun, juttelimme niitä ja näitä ja hän  kertoi seuraavan  tarinan.
Joka on tosi.
Paikkakunnalla asui mies, vanhapoika, punaisessa  talossa , lähellä  Aronkylän keskustaa.
6 km matkaa  sinne.
Sanotaan häntä vaikka  Taunoksi. Hän oli  syntynyt Kauhajoella ja myös kuoli siellä. Jo  nuoruudessaan Tauno oli nähnyt miten  hän kuolee hitaasti tukehtumalla , kaulaa jokin  puristi ja  kertoi  siitä  monille  tutuilleen. Jopa  kyllästymiseen saakka.
Tämän takia Tauno ei koskaan  käyttänyt  kravattia. "Se  tukehduttaa minut"  hän  kertoi.
Ja niin tuli vuosi    1988, kevät, joka   oli  vähäluminen ja  teki tiet liukkaiksi.  Tauno  oli  sinisellä autollaan  menossa  Kurikkaan  asioimaan  ja  lähellä   Ojaniementien viittaa  , auto  luisui   hitaasti ojaan tien oikealle puolelle . Onneksi  Taunolla oli tapana  ajella hitaasti, jonka takia oli  useasti joutunut  poliisien   toimesta  pysäytetyksikin. Luulivat  kuskin olevan päihtynyt.
Mutta ei. Tauno oli  varovainen  kuljettaja.
Hänen autonsa oli  ojan puolivälissä , kun Tauno  nousi  autostaan tarkoituksenaan  koettaa  sitä  siirtää  työntämällä.  Hän  työnsi  autoaan  apukuskin puolelta, puoliksi avatun oven välistä, kun  ajoneuvo  alkoi  luisumaan  ojan pohjaa kohden.Taunon ollessa  edelleenkin avatun oven välissä ja  luisuessa  ojaan  Tauno jäi kaulastaan  avatun oven väliin  puristuksiin  ja  tukehtui hitaasti hengiltä.
Vaikka paikalle osunut  autoilija  koetti  irrottaa  Taunon  , ei se onnistunut.
R.I.P.  Tapahtui.
Taunon  ennekkoaavistus  kävi toteen.


Ekku Mattila.