perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pääsiääneen 19/4 ja mun 29 vuotissynttärini......köh.

19/4-2019.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Son nyt  Pääsiäinen, joka  yleensä  keväällä   tulee  eteen.Nyt on siinä  huono juttu, sillä kokkoja ei  saa polttaa  missään nimessä. Niin on  laki ja asetukset   tälläkertaa päättäneet ja julkituoneet.Ensin meinasin, kun kovapää olen ,että jospa sittenkin   tuikkaan meidän ison kokon  palamaan, mutta  senverran  viisas olen kuitenkin etten  niin tee.  Kun palokunta  tulee, niin sakko  saattaa  olla jumalatoon ja  huonommas  tappauksessa  syttyisi  tupa/lato  tuleen.
Noh....odottelen kunhan maahan  nousee  vihreä heinä, eikä  tulipalon vaaraa ole ja sitten  nakkaan  tulitikun  meirän  isoon kokkoon  ja  puuf,
Juu.juu...tottakait  ensin  ilmoitan  palokunnalle  mitä olen tekemässä .
Pikkukollina   1954, kun olin   8 ikääneen , niin me  kersat   pantiin  Pääsiäisenä (Kärmesmäjen  lähellä )  palamaan  rutikuiva  mettänpohja  ja  kylläpä se  losahti  ilmiliekkiin  paikalla.Kun  yritimmä  sitä  sammumaan, se vaan yltyi ja multa paloi melekeen  uudet    housun pultut. Kun saimma  sammutusapua  lähitaloista, niin  se  auttoi  heti, mutta  mun  hiuksiani   ei.Meinaan  kun menin kotiin, niin  äitee  retuutti  mun  tukasta kaksinkäsin  ja  voi jumankautta kun se  teki kipiää.  Melekeen  viäläkin  nipistelöö.
Ny meen  syämhän kakkua koska  niin se menöö. On mun  synttäripäivä (73  v)  jota  en  millään itte  usko.Oon läsähtäny   29  vuotiaan  tasolle, mutta  ei tätä  kaikille kannata  kertoa.
Hei   taas.


Ekku Mattila