keskiviikko 1. helmikuuta 2017

"Määlly" puhkaisi silmäni 1958.1/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Perjantaina  13/ 11 - 1958  sain oikeaan silmääni  (kuvassa)  samanlaisen   rautaesineen (määllyn)  joilla kiinnitetään esim piikkilankaa  aidan seipäisiin.   Määlly upposi  silmääni  piikit edellä  ja vain kanta jäi näkyville.
Silmästäni  valui lasiaisneste  rinnukselleni ja  kovaa kyyttiä lättähatulla Seinäjoen  silmäklinikalle jossa silmä tutkittiin ja valmistauduttiin poistamaan se  Maanantaina. Sunnuntaina , aamulla kello 08,00  tuli huoneeseeni ,  "sattumaltako"..??  Helsinkiläinen  silmäkirurgi , joka  leikkasi  silmäni...uudella  menetelmällä  jo samana iltana.
Leikkaus  kesti  monta tuntia ja sen aikana  haistoin selvää palaneen käryä. Kun hain Kauhajoelta  uudet lasit noin  10 vuotta sitten ja kerroin  optiikolle  miten   olin loukannut silmäni hän tutki sitä jollakin "kameralla"  ja ilmoitti  että silmälleni oli tehty  laserleikkaus. Kerroin  onnettomuuden sattuneen  vuonna 1958  optikko  melkein  suuttui.  " Se on mahdotonta hän huusi...ensimmäinen laserleikkaus  tehtiin Tampeeella  1974 ja seuraava Helsingisä 1975....siis silmäsi on  korjattu laserilla vuoden 1974-75 jälkeen...".
Edelleen väitin että ei  pidä paikkaansa..olin silloin   1958 koulussa ja sairaalasta päästyäni jouduin pitämään oikean silmäni päällä mustaa merirosvolappua    6 kuukautta ja  minua sanottiin merirosvoksi.". Myös sisareni muistivat   tapahtuneen ja että se sattui 1958.
Kysymys:   Kuka  paransi silmäni laserleikkauksella  1958 , vaikka  sellainen tehtiin ekakerran "julkisesti"  1974.?
Häh?

Ekku Mattila.