lauantai 4. helmikuuta 2017

NImismies lähti karkuun Onnia.....sai elää.

4/2-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Nimismies säikähti....

Wanhaan aikaan   oli Peräseinäjoella  todella ittumainen nimismies.Sanotaan häntä vaikka  Veikoksi.
Jopa vapaa-ajallaan hän kyttäsi ihmisten tekemisiä , juopuneita ja erityisesesti  pontikan keittäjiä............nenä pitkällä  Veikko   hiippaili mahdollisten   viinankeittäjien  talojen nurkilla, kuunteli  mitä baareisssa puhuttiin ja sitten oikealla (väärällä)  hetkellä iski. Siihen aikaan  sai pontikankeittämisestä jopa linnaa  kuukausiakin, jos oli vanhaa   tuomiota  saatuna ,eikä sellaisesta  kaikki tykänneeet.
Veikkolle  opetusta kyläläiset antamaan.
Niin tuli loppuvuosi  ja alkoi hirvenmettästys. Varsinkin  Sydämaan  seutu ,ennen Alavuden vanhaa asemaa oli hyvää hirvipaikkaa  ja sen tiesi myöskin  nimismies Veikkokin. Hän otti evästä reppuunsa, voita sekä leippää, maitoa ja  sensellaista apetta, että  jaksoi   mettässä   päivän/kaksi  salamettästäjiä kytätä.
Ja löytyihän sellainen.
Mutta. Samoilla  tanhuvilla  oli hirvenperässä, salaa, tietysti  eräs  kovaluontoinen mies, sanotaan häntä vaikka  Onniksi. Linnassa  istunut , tappeluista ja pontikasta, puukollakin  yhden tappanut Lapissa nuorena  ollessaan ja  huhuttiin että niitä tappoja olikin ollut useita.  Onnia kaikki pelkäsi ja se oli viisasta.
Niin hirviaika meni ohitse , tuli Joulu  ja  Tammikuu. Kyläläisten ihmeeksi paikkakunnan ittumainen  Veikko  nimismies  otti ja muutti  toiselle paikkakunnalle. Heti uuden vuoden alusta , tuosta noin vain.Niinpä jutut alkoivat  kylillä  liikkumaan, samoin  ja Onni sanoi.
"Tapasin Veikon  hirvimettällä ennen  Joulua...juu....oli  hyvä kun se oli yksin..juu....naamakkain menin  pyssy  valamiina tanassa ja sillä Veikkoa rintaan osoitin...juu....sanoin että  jos lupaat   tässä ja nyt sanua, että pois Peräseinäjoelta lähdet niin elää saat....juu...jos et, niin tapan sut   tässä ja nyt...juu...sanon  että vahingossa sut ammuin....hirveksi luulin...juu....mitäs sanot  Veikko..."
Mitä?.....
Niin Veikko muutti  Ähtäriin. Sieltä  15 vuoden päästä   syyttäjäksi  Seinäjoelle , eikä  koskaan  asiasta meteliä Onnia vastaan nostanut.
Veikko oli viisas mies.

Ekku Mattila.