sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Suurinpiirtein näin:

23/4-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tuttu  upseerimies lähetti  toissapäivänä tekstarin  somessa mulle, että  onko se jättitykkisi  vapaa ja jos on, niin  vuokraan sen mainostykiksi  Kokkolan  ent  kasarmialueelle  muutamaksi kuukaudeksi ja mä vastasin että  kyl  se sopii.
Ja vaikka en ollut ihan  kunnossa (flunssa/köhä/kuume) niin eilen illalla  kello 15,15  kiinnitin tykkini  mesen perskoukkuun, evästä/juomaa mukaan  ja  tie   67   eteenpäin.
Fruuuumh....ja...
Kurikka, Ilmajoki ja Seinäjoki.  Vaikka  annoin tietä  takanatuleville  ajamalla  aivan tien oikeata  reunaa ja pari/kolmekymmentä kertaa  siirryin odottamaan bussipysäkeille, että muut pääsee ohitse....niin........??!!
Yksikään ohitse ajavista kymmenistä  autoilijoista ei ns kiittänyt. Vilkulla   vilauttamalla  se   onnistuu , taikka  moikkamaalla iloisesti, mutta kun ei niin ei.  Niskat kyttyrässä  ja  naamat kurtussa  eteenpäin mentiin.
Sitten Seinäjoki, Lapua, Kauhava, Ylihärmä, Alahärmä. Antakaas olla...!...heti kauhavan  jälkeen  melkein jokainen  autoilija  moikkasi tietä heille antaessani, Ylihärmän jälkeen  se senkun yltyi.  Alahärmässä  moni nappasi ohi menessään  kännyköillään kuvan, seinälleen ja  iloisesti  heidän kasvonsa loistivat.
Voltin paikkeilla  kaksi autoilijaa  odottivat  bussipysäkillä ja  ilmeisesti  ottivat  videopätkän  jättitykistäni ja  seurasivat minua  suunnilleeen Jepualla saakka, tie  8 kohtaan,  Kasitie Kokkolaan  on sillai leveä että voi väistää  "pientaretta" ajaen, vaikka se  taitaa olla sillai  kiellettyä, mutta kyllä kelpasi takana  tuleville. Melkein  hurraahuutoa   päästelivät  kiitokseksi ja salamavalot välähteli kännyköissään.
Ja niin Rimmiin  pääsin turvallisesti, jättihaulikkotykkini  sisälle  kiillotettavaksi  ja Juhannuksen nurkilla  se   esiintyy  eräässä  yleisötapahtumassa kaikelle kansalle.
Tälläistä tänään.

Ekku Mattila