keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Häävieras kuoli pontikkaan...?

25/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Noin 19 vuotta sitten tuttuni (sanotaan häntä vaikka  Esaksi)  piti häitä ja  häävieraita oli toistasataa......
Wanhan tavan mukaan alkoholijuomia piti olla tarpeeksi  ja  Wanhan tavan mukaan lisäksi korpikuusen kyyneleitä.....siis pontikkaa.
Sitä hän sai appiukoltaan , jolla oli  tarvittavat vehkeet.....meinaan pannu ja muut jutut.
Ja hääpäivä tuli , illalla , sekä eikun porukkaa juhlimaan viinan voimalla. Vaikka sitä olikin tarpeeksi, niin vieraitten joukossa oli  eräs (sanotaan häntä vaikka Maunoksi) joka halusi vahvempaa ja sitä tuotiinkin hänelle. Pontikkaa  50 %:tista....mutta ei tuntunut missään sanoi Mauno.
"Löytyykö sitä viinaa"?  huuteli hän ja sitähän löytyi......
Tuotiin 60 %:tista ja jopa Mauno alkoi humaltumaan siinä määrin ,että hoiperteli häätuvan porstuaan tyhjentämään  pontikkapulloa.
"Löytyykös sitä viinaa"?   soperteli Mauno porstuan lattialla ja jälleen kerran sitä löytyi.....nyt 70 %:tista.....joka on jo aika vahvaa  tekisi mieleni kirjoittaa ja  miksen teekkin niin....vahvaa se on.
Noin puolen tunnin kuluttua joku  huomasi Maunon käpertyneen eteisen lattialle , sekä  olevan kasvoiltaan vihreän värinen....oksennuskin oli pullahtanut lattialle ja mies sammunut   kerralla..............
Enää ei huudellut lisää viinaa....ei enää.....hiljaa korisi.
Joku älysi ambulanssin soittaa häätaloon ja niin se tuli sekä Maunon vei  kohti Seinäjoen sairaalaa, mutta matkalla jo kuoli.
Sydänkohtaus sanottiin...mutta   kylillä alkoholimyrkytyksestä  kuiskittiin.
Appiukon pontikka taisi olla aika vahvaa ......??   ja appiukosta hetken päästä lisää.
Hetki....::

Ekku Mattila.