keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Noita-anoppi ja Erkki......Jihuu!!

25/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin eilen illalla kylässä erään tuttuni luona (sanotaan häntä vaikka Erkiksi )ja voi että hän oli onnellisella päällä....
Hymy oli korvasta korvaan.....jihuu !!
Silmät ilosta sykkyrällä....jihuu !!
Kaikesta hänessä näki että mies on nyt elämänsä kunnossa.....jihuu !!
Kuin myös koko   perheensä....Jihuu..!!
Ilo ja onni suorastaan pursui heistä....jihuu !!!
Jihuu!.
"Missä mennään ?"  kysyin ja vastauksen sain......joka tulee tässä ja nyt.
¤¤¤
"noin viisi vuotta sitten....Erkki  aloitti...meille tuli vaimon äiti asumaan. Muutaman viikon meni sillai suhtkoht ja sitten alkoi tulla määräyksiä vanhalta  leskirouvalta. Mites tämä lehtikasa näin on??..vaatteet väärässä paikassa....eteinen pitäisi lakaista...taulut on vinossa....kuka kolisee vintissä...muksut pitää liikaa meteliä...tuo matto on ihan kamala....tapeetit rumat....miksi lehti  ei jo tuu....kaffin oon  tottunut juomaan kello  seittemän...mitä...  lunta rappusilla.....voi..voi  kello on jo kymmenen ..teevee kiinni....ja nyt hiljempaa...aamuhartaus on tulossa....voi voi tätä kovaa elämää...kyllä mä kärsin...olen pahasti sairas....syrämestä ottaa........
Ym..ym..ym..ym..ym....sanaili   Erkki...
Vanharouva suorastaan odotti riitaa ja jos ei ollut, niin koetti sitä järjestää.....näin:
"Aijaa....mihinkä sitä olet menossa ??...jaa vai Seinäjoelle...mihin siellä?...kirppariin...jassoo...meekkö yksin??  ..aha...Jaskan  kans....sullako on uudet farkut??...jaa...tukkakin suittuna...kirppariinko ??...aaa...kukas siellä Seinäjoelle asuu??...meinaan...se sun entinen akkas...ookko kauaakin...ahaa..ahaa..ahaa..ahhaa".
¤¤
Ja heti kun   Erkki  ovesta lähti niin  vanharouva tyttärelleen pauhaamaan....
"Näikkö ny ??...ukkos lähti vieraisiin Seinäjoelle...entiselle akalleen tietty....miähelläs oli uudet farkukkin..ja tukka suittuna....vieraisiin se meni..vieraisiin...usko ny hyvä flikka..usko ny".
¤¤¤
Ja flikka uskoi........ja kun hänen siippansa asioiltaa tuli, niin riita oli valmis....eikun perkeleitä   kehiin....lapaset lenteli sinne tänne.....nahkatakki sai kyytiä....rillikkin tippui....ja tukka ei ollut enää suittuna.....soli sikinsokin.....
Vanhanoit...eiku rouva sai sen aikaan sanoi Erkki........useamman kerran vuosien aikana....paskaa jutteli tyttärelleen....paskaa..
¤¤¤
Mutta nyt...sanoi   Erkki ...13/11 oli Perjantai ja mukamas onnettomuudenpäivä...?...ja vitut !...silloin vanhanoita meni 2 viikoksi  ns intervallihoitoon....!!...ja kaikeksi onneksi päätti sen aikana ottaa kämpän vanhusten talosta..!!...voi hyvä tavaton mikä uutinen...iloitsee  Erkki ...!!...vihdoinkin päästiin siitä vanhasta noita..eiku leskirouvasta.!!..jihuu!!..jihuu!!
Vihroinkin.
Nyt pysyy rauha talossa Erkki iloitsee ....noita on poissa kuvioista...paskanpuhuja/riidanhaastaja   on muualla....rillit pysyy ehiänä ja tukkakin suittuna kuten pitääkin. Jihuu..jihuu...jihuutteli Erkki.
"Olen tyytyväinen teidän puolesta" sanoin...Voin kuvitella mitä jouduitte kärsimään sen viiden vuoden  aikana ......"Terve ny taas..sanoin....nähdään"
Jihuu !

Ekku Mattila.