keskiviikko 25. marraskuuta 2015

"Onneksi oli tuttu poliisi"...sanoi Osmo.

25/11-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Oli kevät......tässä aivan lähellä.....ja vuosi taisi olla suunnilleen  1995....taikka vähemmän.
Sain tutun vieraan (sanotaan häntä vaikka  Osmoksi) joka  aikalailla  hädissään kertoili minulle seuraavasti....
" Onneksi oli tuttu poliisi .....se joka tutki sen onnettomuuden"
Häh minä kysyin ??.....ja kuuntelin jonka nyt ylös kirjoitan...
¤¤¤¤
Osmo oli ollut edellispäivänä koko päivän peltotöissä traktorillaan ,  suunnilleen Hyypän paikkeilla, taikka sitten ei. Iltasella noin  viiden/kuuden paikkeilla  Osmo oli tuomassa  lainaamaansa peräkärryä ja kääntymässä yhdestä tiehaarasta  keskustaa kohden  kun hän kuuli kovan tömähdyksen traktorinsa  takaa ja sen takia pysähtyi.
Luuli liikenneonettomuuden tapahtuneen.
Luulo oli oikea. Sillä peräkärryn vieressä makasi  raajat levällään hahmo ja sen vierellä   mobedi jonka etupyörä oli vääntynyt......ja ambulanssi paikalle ja sitten poliisit tottakait.
Nuorukainen ... alle 18 vuotias ..ilman kypärää... oli kuolleena maassa.  Törmäysjälkien perusteella  poika oli törmännyt suoraan kääntymässä olleen traktorin peräkärryn takaosaan ja ilmeisesti  hämärän takia ei ollut havainnut peräkärryä   surullisin seurauksin.
"Onneksi oli tuttu poliisi...sanoi Osmo minulle....se joka tutki sen onnettomuuden"......ja Osmo jatkoi..."Traktorini   peräkärryssä eivät   valot olleet toimintakunnossa....ne olivat pimeät....mutta siitä ei mainittu onnettomuusraportissa sanaakaan..."
"Onneksi oli tuttu poliisi".
¤¤¤¤
Näin....

Ekku Mattila.

Jk:  Osmo oli sama appiukko, joka toi pontikkaa  siihen häätaloon, jossa  yksi kuoli.