sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Kärmehistä.... Ekun tykkääjiin....ei olis vissiin pitänyt lainkaan "uudelleen syntyä".....heh...

 9/6-2024.

EKKU.

alias: Jukka Pekka Mattila.

Nasiiri.
Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.

¤¤¤

Kävin tänään   lenkillä aikaisin aamulla, jo  kelloi  05,50 aikaan, jolloin  ei vielä satanut ja tapasin  kaks  komiaa  kärmestä.  Onnistin ottamaan  toisesta  hyvän kuvan , mutta se toinen  vilahti niin  nopiaa  ojanpenkalle  piiloon, että  rasahdus vaan kuului.  Annoin niiden   tietysti  mennä . Pikkukersan aikanani, Alahärmässä, noin  1960 mennessä  niitä tuli  aivan liikaakin tapettua. Se  on siihen aikaan  ns maan  tapa, muttei enää.  Eiks  käärmeet  ole  nykyisin   rauhoitettuja  ??

Ekakerran mua  kärmes iski oikean käden  peukaloon  Alahärmässä  1982.  Toisen kerran  täällä  Kauhajoella  1991  ja   kolmannen myös  Kauhajoella  2 vuotta  sitten. Tämä   viimeisin  meinas  olla ns  pahakin. Oikea  sääreni, polveen saakka mustui  ruman  näköiseksi. Siitä olen  laittanut kuviakin  nettiin ja  kuulemma juuri mustuminen ei  ole  hyvä asia.

Olin  työntänyt  itseni makuupussiin, ulkona  muumimökissä, kun  tunsin  miten  nokkonen, ensin niin luulin alkoi  polttaa  oikeaa jalkaani. Kun  se polte  jatkui kurkkasin makuupussin  sisälle......ja kaskas....siellähän  se "nokkonen"  olikin. Iso  ruma kärmes.  Mun makuupussissani .  Onneksi se  pisti  jalkaani-sääreen, , ettei  meeteriä  ylemmäksi, meinaan mun sukukalleuteeni. Solis  ollu kuulemma,  ainakin netin  lääkäripalstan mukaan, todella paha juttu. Myrkky  olis  menny   joka  paikkaan. ..ja............kääk.

¤¤¤

Jaahaas:   On jännä  asia, meinaan.  Oottakaas niin  kerron tarkemmin. Kun olin  netti-some-lomilla  2 kuukautta  Ylistarossa, keskellä  pahaa mettää, karhujen ja susien parissa, josta olen jo maininnutkin, niin  hyvin moni  luuli että Ekku  on ns  nakannu  lusikan  nurkkaan. Muutama kymmenen, jossei eneekin, otti  kantaa  että voi kauhia paikka  sentään....Ekku  on kuallu ja moni  päästi  itkunkin mun takia ja kun  heille  selvisi  että olenkin hengissä, niin  syvään  huokaisten kiittivät  tiedosta. On kivaa kun , ainakin  jokku on mun ns  perään. Oon  vissiin  hyvääkin  tehny. 

Mutta: Tämän vajaan kahden viikon  aikana, kun  olen "uudelleeen syntynyt", olen  tullut  huomaamaan ja aika  läheltäkin ns  naapurustoa, etteivät olekaan olleet  niin  kiitollisia mun  "jälleen syntymästäni".....Eivät ole  huomaavinaan  enää  kun  heitä  vastaan  tiellä astelen. Eivät  moikkaa  enää  niin  innoissaan kun ennen. Selvästi  huomaa että eräitä  ituttaa isolla   Veellä.Ovat  pettyneet Ekun hengissä  olemiseen. Todella  erikoinen  tilanne-näky-kokemus.

Mutta  eisemitään....eteenpäin meen ,  toistaikseksi. Liikkuen  pelloilla ja teillä. .....

Noniin: Kohta on  taas Juhannus ja sehän tarkoittaa  että kesä on ns yläkantissa ja   heti Juhannuksen jälkeen alkaa  loppukesän-uuden syksyn, uuden  loppuvuoden-Joulun- odotus. Näin se vaan menee...........

Ekku  Mattila.

Terveisiä  tutuille.