maanantai 17. kesäkuuta 2024

Vuonna 1982-1991 ja 2022 on mua kärmes katala purru.....koska seuraavan kerran....??...auts......ja kuitenkin tykkkään kärmehistä....heh.

 17/6-2024.

EKKU.

alias:  Jukka Pekka Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Maanantaita:

Kirjoitan  vähän kärmeistä. Olin vuonna  1982  etsimässä  malmisuonta, Alahärmäs, ns palaneiden  kallioiden luona, Kesäkuussa. Yhtä kivikasaa  kääntelin ja vääntelin, kun  äääshh..oikean käteni  peukalon-etusormen  väliin  iski  kärmes......auts.

Teki aikalailla  kipiääkin. Meinasin  etten piittaa  koko  asiasta, mutta  kaskas.....nopiaa  alkoi  koko  käteni    alkaa  paisumaan ja    eikun  autollen ja kotia kohden. Kättäni särki niinmaanitusti ... että jouduin  sitä  kurkottamaan  avatusta  auton  ikkunasa, mun  puolelta   ja ilmavirta  vähä auttoi.

Samana  iltana, kun menin  maata ja nukahdin, heräsin  päässäni, takaraivon  kohdalta  jännään   tykytykseeen ja sitä  tykytystä  kesti  noin 2  viikkoa. Oli aika ilkeä   tunne, mutta onneksi se  loppui  sitten. Kun  meidän yhdelle  muksulle  tuli  korkia  kuume niin  menimme lääkäriin joka antoi  jotakin suppoa ja sanoi  että kyllä se se siitä suttaantuu...Lopuksi lääkäri  kysyi  että onko  vielä jotakin muuta  ja mä sanoin että mun käteeni  puri kärmes  katala  ja  kun kuuli  että siitä on  jo 2  viikkoa  ja  että kun en ollut tullu  lääkäriin...melkein  suuttui.

Aina  kun käres  isköö niin aina  lääkäriin. ...hän sanoi. Kun kerroin  päässäni  kaksi  viikkoa  tuntemistani  tykytyksistä,  kärmeen puraasun jälkeen ,  hän  melkein  kauhistui...sanoen...herranen aika  kuules.....se  tykytys  päässäsi  johtui  kärmeen  myrkystä kun se oli mun  verisuonissa  ja  kun se meni  aivoihin, kiertäen  siellä...tykytys  johti myrkyn  aiheuttamasta  aivojen  verisuonten  paisumisesta.....kuules....siellä se myrkky  tykytti....kumma  on oot  yhä hengis.

¤¤¤

Täällä Kauhajoella  1991 kun  oli kevät ja mä  korjasin yhden  pakettiautoni  pakoputkea maaten sen alla ..kun  tunsin  kovaa  poltetta  oikean  jalkani  säären kohdalla ja kun kurkkasin  että  nokkonenko  perhana siellä polttaa  mun  paliasta kinttuani, mutta  se olikin  kärmes  kavala.Jalka  paisui   aika  hyvin....enkä menny  plääkäriin...en.

Noh..lisää  tuloo..2 vuotta sitten   2022,,  keväällä, yöllä,  olin  makaamassa, muumimökissä,    makuupussis kun ,...taas .....tunsin kovaa  poltetta  oikeassa  jalassani ja..taas luulin että se on nokkooneen....ja kurkkasin  makuupussiin..niin ..kukas  se siellä  kiemurteli.......kärmes kavala................taas....puri  sääreeni.... Nyt  oikea jalkani paisui   todella  suureksi ja mustui  aikalailla  pahan näkööseksi....se oli  huanona  2  päivää. ..Enkä  taaskaan menny  plääkäriin..

Saas  näköö koska  neljännen kerran kärmes kavala...........???

Ekku Mattila.