perjantai 28. kesäkuuta 2024

"Salakuljetin(ko?) huimausainetta Kreikkaan 1984.....ehei soli OMO pyykinpesujauhetta vaan. Kaikkeen sitä joutuu turisti-nuristimatkalla.

 28/6-2024.EKKU.

Terve  teille:

Koska  olen näemmä alkanut kirjoitella  vanahoja muistojani, joihin liittyy  jollakin  tavalla  viranomaaseet, niin  mitäs  tuumaatte jos  jatkan ?  Selvä ......Olin  1984, Toukokuussa ,  lähdössä  Kreikkaan  2  viikon lomatkalle Aurinkomatkojen  siivillä   ja siispä pakkasin ajoissa laukkumatkan, eiku matkalaukun  mukaan.  Tärkeintä oli  aurinkorasvat ja niitä olikin  montaa sorttia, saippua ,hampiaharia,  sekä pyykinpesuaine.  Ostin Hesan asematunnelikaupasta  ison  OMO  pesuainepaketin  ja sen  tyhjensin  kotona noin 2  litran  kokoiseeen  läpinäkyvään muosipussiin, sen takia  että tulee  enee tilaa  matkalaukkuun. Ei oli sojottamassa  ison  paketin  teräviä kulmia, tuumasin.

Ja:  Siis matkaan. Välilasku  oli Ateenassa ja sitten  paikalliskoneella  Mykönossaarelle, noin  30 minuutin  matka. Mutta....Välilaskun  aikana , Ateenan   tullimiehet  havaatti mun pitkän  häntäponin, eiku poninhännän ja vinkkasi  mut laukkuni kanssa  pöyrälle syynättäväksi.Luulivat ettoon joku  mafioosto-muu vastaava ja siksi laukkuni  kollasi.

Selvä..okoo  he  näyttivät  elekielellä ja minä  laukun kainalooni , koneeseen kohti Mykönossaarta. Siellä  ei ollut  enää  hullia,eiku  tullia ja  niin pääsimme  suoraan  Thomas  hotelliin. Ja ihan kivaa  oli. 

Mutta: Heti aamulla  kun olin lähdössä Elia   rannalle, joka  oli  nuristiranta, noin  19 km päästä hotellista, niin  huomasin että  yksi  pukumies kyttäsi  kun kävelin hotellista  bussiin, sen kyytiin , mukaan  nousi se pukumieskin  ja  eiku  vajaan  tunnin päästä  Elia  rannalle  paistamaan  nahkaani. 

Ja eiku rannalla, vaatteet   yhteen  kasaan  viltin  viereen, aatamin puku päälle ja  välillä  kävin  uimassa  Portugalin  sotalaivojen  seassa, taas  paahtamista  auringon alla  ja niin se  päivä kului. Kun  viimeinen  bussi  rannalta illalla lähti,  15,00,  niin minäkin joukkoon  verhat ensin niskaan, ...ja se  pukumieskin.....Se kökötti  koko päivän aatamin puvussa  tietty noin 50 meeterin päässä  minusta. Tätä samaa  offensiifia  jatkui  3 päivää ja  pukumiehen  tilalle  tuli  punatukkainen nainen, samaan kohtaan  jossa  se  pukumieskin oli  makaallut. ..Mua  selvästi  vahtien. Ensin luulin että se pukumies on "niitä poikia" ja meinasin mennä karhaaman se pois  mua kyttäämästä, mutta  sitten illalla  tajusin.

Sillä: Kolmantena  iltana  mulla oli tarkootus   ruveta  nyrkkipyykkiä  pesemään  huoneen lavuaarissa.  Kasasin  parit sukat sinne, parit  uikkarit,  Paavo Nurmi paita ja......oli tarkootus  kaataa  OMO  pyykkijauhetta  joukkoon........mutta  ehei. Vaikka kuinka pengoin matkalaukkuani  niin sitä  OMO  pesujauhetta , jonka piti olla siinä  läpinäkyvässä  muavipussissa,  ei löytynut. Soli  hävinnut  kun Kuppa  Helsingin  Töölööstä sotien jälkeen...viuuuuuuuuuuuuh..

Ja  ahaa.....käsitin. Sen  välilaskun  aikana Ateenassa, jossa  tullimies  otti mut  tikkusilmäkseen,  eiku  silmätikukseen ,   havaatti sen  muovipussin, jossa  .tullin mukaan, ..tottakait piti   olla  huimaus, eiku  huumausainetta-  herooiiiiinia vallan. Ottivat sen  huimausaine  tarkistettavaksi ja  koska  siihen aikaan sellainen  tarkistus  vissiin  kesti muutaman päivän, ennenkuin  selvisi että sehän oli  OMO  pesuainetta.Uskoivat  nappaavansa mut  kiinni  siellä Mykönoksessa. 

Sen takia se  pukumies ja se  punatukkainen  auringossa  makaavat,   mua  kyttäävät  seurasi, koska  eivät olleet  vielä saaneet tietoa huimausaineen koostumuksesta, Kun se selvisi , että on OMO pesuainetta,  molemmat  katosivat mua  kyttäämästä.  Parin päivän päästä  illalla, kun olin  kaduilla  kääppäilemässä niin  näjin  kahden autopiilin  tökkäävän tosiaan  lommoille. No mä  seuraamaan jäin.........

Ja kaskas....Yhtenä  onnettomuuden   kattojia  oli......niinpä..se pukumies,  virkatakki  nyt yllään.Teki jotakin  panoja muistiin, eiku  muistiinpanoja vihkoonsa. Senverran  oon aina ollu  juokales(Alahärmälääneen  sanonta)  että menin se  "pukumiehen"  viereen ja  moikkasin  komeasti...........kattoi sillai  sivusilmällääm että oho....olipas  nälli  Suamalaaneen  nuristi-turisti.'

Jee:

Ekku  Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

Nuristi-turisti.

puh: 0466840923.