sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Pelloilla olevista muovinpalasista.....kärmeeseen.....ja simaan.

 23/6-2024.

EKKU.

Moi. Niinsevaan  Juhannus taitaa olla  pian mennyttä  aikaa ja  voimme ottaa  seuraavan  tähtäyksen vaikkapa Jouluun. Aika  entinen ei koskaan enää palaa, sanoi  Junnukin, mutta  olkoon. Eiku  eteenpäin  vaan.Kuten  minä tänään  pellolla  kääppäillessäni.

Otin  2  tunnin  kävelylenkkini  sillai  hyödyksi, että  keräsin    Joni Kalliomäen pelloilta  siellä  näkyvät  muovipalat pois ja nakkasin ne  ojien  pohjille. Voi olla että myöhemmin  käyn ne  sieltäkin pois ottamasa.Tuntui  mukamas  jossain määrin   hienolta, koska   muovihan ei  periaatteessa  häviä luonnosta, taikka  häviää  kyllä mutta saattaa   kulua aikaa  muutama  kymmenen  vuotta, jossei eneekin, ennenkuin muovi  on hävinnyt  luontoa  pilaamasta.

Takaasin tullessa, taas,  kärmes kavala  ilmaantui mun eteeni, taikka soli jo siinä  oikosenaan tiellä  auringossa  ittiään  lämmittämässä.Nosti  päätään ja  luurasi  mua kohden. Kun vähän  jalkaani  tömäytin maahan niin  nopiaa  se luikerteli  ojan reunalle  ja siitä alas  piiloon. Häntä vaan hetken  vilaji ja sitten  soli  poissa.

Takaasin  tullessani  heti  ekana  näytin  kärmeskuvaa   vaimolleni ja......ei  tykännä. Sanoin etten  "millään" muista  kohtaa jossa  kärmeen näjin.....hehe....jos olisin niin  tehnyt olisi  kärmeelle  koittanut  viimeinen  Juhannus. Joku  olis  sen hakannu  palasiksi lapiolla....kuka sen  olisi  ollu..hehe..

Noniin...ny meen  juamhan simaa. Sitä valmisti vaimoni  pari päivää sitten ja  avot kun se on hyvää. Ihan eri  makuusta kun mitä saa kaupoista. Kauppojen  simassa ei oo  rusinoita  ja kun ei oo, niin ei oo  makiaa.....vai mitä   sanotta?

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.