maanantai 14. maaliskuuta 2022

Missä oli Jumala vanhassa testamentissa, missä 1 ja toisen maailmansotien aikana ja missä hän nyt luuraa ?? Potkihan puutiiniia persuuksiin ja tee rauha.

 14/3-2022.

Ekku  Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤

Maanantai-iltapäivää:  Kuten koko  maailma  tietää jo että Euroopassa soditaan  ja  voi olla että pian myös  Suomikin on siinä mukana.  Tuntuu, taikka ei,  että  nykymaailma  on  sotia/vihaa/verta/murhaamista  täynnä    ja ettei sellaista  ole ennen tapahtunut. Väkisin  tulee heti mieleen, niin ensimmäinen,  toinen  maailmasota , sitä ennen, vanhassa  ajassa  , että nytkin  vuoden 1945  sotien  päättymisten jälkeen. Mutta:

Jo pienenä  kollina olin kova lukemaan jo   sen takia, koska  opin  sen taidon jo  4  vuotiaana  ja sama lukemisen  tahti  jatkuu  yhä. Ensin  luin läpi niin  "tartsanin, pekospillit/muut"  ja kun vauhtiin  pääsin, niin  Raamatunkin. Äiteeni, joka oli  Alahärmän  kirkkokuoros,  oli  iloinen  huomatessaan  poikansa  syventyvän pyhän  kirian  sivuille, muttei  kohta enää.

Nimittäin ollessani noin  12  ikääneen  sanoin  vanhemmilleni että  minkä  ihmeen  takia,  varsinkin  vanha testamentti  on  täynnä  ruumiita,  täynnä  tappamista,  täynnä  vihaa sekä  juonitteluita.VT  lehdillä  suorastaan pursuaa  verta, päättömiä  ihmisiä, naisten, kuin myös  lastenkin  teurastamista, jopa  hevosten  vuohisjänteet  käsketään katkaisemaan, polttakaa  ja polttakaa...älkää  jättäkö  yhtään  eloon. Tuli kaupunkeihin. Tuhkaksi  kaikki.

Äiteeni  otti mun  tukasta kiinni  ja retuutti  sanoen: "  oo  hilijaa  ny....ne  on Jumalan tahto". Ja en enää  kovinkaan   paljon  ääneeni  enää  huurellut...vaan olin  sillai  hiljaa ja itsekseni.......ja  aloin  laskemaan sekä ynnäämään  ruumiitten määrän:

Mooseksen  ensimmäisen , sekä  neljän muun  hänen  kirjansa  mukaan kuolleita  oli ja tuli   yhteensä noin vajaa  3 miljoonaa.! Tämän väitteeni on  helppoa  itse kukin  tarkistaa.Kaikki  on  sanottu/kirjattu  VT:mentin sivuilla. Kaikkein  järkyttävintä  asiassa  on se, että  Jumala  itse käski.   Hän antoi suullisia  määräyksiä  ensin  Moosekselle  sekä sitten  kaikille   muillekin  Israelin  johtajille,  200 vuoden  aikana,  noin    750   sivujen  verran.Menkää ja tappakaa kaikki.

¤¤¤¤

Toinen  asia:   Joosua  yllätti   "vihollismaiden"  sotajoukot yhtenä  päivänä  ja alkoi  kova  tappaminen/murhaaminen.  Kyseessä oli  Gibeonin  kansa. Kun  ilta  alkoi  tulla  mailleen ja hämäryys/yö   meinasi estää  murhaamiset, niin Israelin   Jumala    "käski"  auringon  sekä kuun jäävän paikoilleen valaisemaan yötä että tappamiset   voivat jatkua  ja niin  tapahtuikin. Jokainen  Gibeonilainen  surmattiin, jokainen. ....

Kukaan  ei kukaan  voi  saada  aurinkoa  eikä kuuta  jäämään  muutamaksi  tunniksi kököttämään  paikoilleen, ei kukaan ,  ei edes  itse  jumalakaan. Ettei  vaan kyseessä  ollut(kin) joku muualta  kaukaa  avaruuksien takaa, maahan tullut  "humanoidirotu" jotka  käyttivät ja antoivat  Israelilaisille  avuksi  kirkkaita  valonheittimiä/laseraseitaan   aluksistaan?  ja  heitä  silloinen  maan kansa  piti  Jumalanaan.  Vai ??

Olen aina sanonut ja sanon yhä: Raamattu pitäisi  olla  kaksiosainen, niinkuin  onkin, mutta  VT  pitäisi kokonaa   erottaa  täysin Irti/omaksi historialliseksi  kirjaksi ja  UT  kokonaan  omaksi  erilliseksi kirjaksi. Ne eivät  sovi  yhteen. 

Ekku Mattila.