maanantai 14. maaliskuuta 2022

Mitä ???? sukset jokka ei lipsu..?? häh ???.

 14/3-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤

Iltaa  taas:

Meinasin  vallan unohtaa  ja se liittyy  äsken  kirjoittamaani/keksimääni  "laservaakatason-mittaus  seiväs-korkeushyppyihin" , jatkoon , sillä   muistin  yhden   1968  keksimääni  juttuun, jonka  takia  opin tuntemaan  Spede  Pasasen. Hiihtelin    1967-68   paljon  esim Espoon  Matinkylän meren jäällä, ja  harmittelin suksien  jatkuvaa lipsumista. Se hermostutti  tavattomasti, mutta: 

Paperilla   suunnittelin/piirsin  suksien  lipsumisiin  estävän  idean ja siitä  kuuli  myöskin  Spede Pasanen. Olimme  muutaman kerran  puh/yhteydessä, ja tavattiinkin, sekä  sovittiin  että  Spede  hoitaa heti kun  ehtii  sen  ideani/patentit  ja niin  kului  vuodet  ja  tuli  1982. Hän otti minuun  ,ensin  yhteyttä  kirjeitse  ja  sitten  puhelimella ja taas  kului  aika  nopsaan  ja  seuraavan kerran  Spede  ilmoitti  vuonna 2000  tulevansa  minua tapaamaan, mutta  ei ehtinyt.  Hän kuoli   2001.

Hän oli tavattoman kiinnostunut  keksimääni vety-vesi-karpiitti- tykkiini, joita tein/rakensin  9 kpl   vuonna  1994-99. Siitä  lipsumattomista  suksista  keksimäni  idea  on siis  yhä  "pääni sisällä" ja saattaa  olla sen joku  päivä julkistan, taikka   en. Ken elää  niin näkee.

Ekku   Mattila.