tiistai 1. toukokuuta 2012

Kummalliset lumipallot 1996.

1/5-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä.


On maaliskuu,loppupuoli,kun tuttuni Taisto soittaa minulle sekä pyytää käymään.
Taiston sukulainen,joka asuu noin 10 km ennen Uuroon kylää kertoi Taistolle seuraavaa..
Miehen pelloilla oli pari päivää sitten ollut todella voimakas sekä kummallinen lumimyräkkä.
Myrsky raivosi yöllä monta tuntia ja niin,ettei naapureihin tullut tuulenhenkäystäkään,eivätkä he mitään myrskytuulta havainneet. Vain yhteen paikkaan myräkkä osui.
Aamun valjetessa talon omistaja meni ulos jälkiä seuraamaan ja huomasi pelloillaan outoja osaksi pyöreitä lumipalloja ja niitä oli useita kymmeniä. Ne olivat pudonneet jostakin ja peittivät noin 200 metrin alueen,jonka itse havaitsin paikalle tullessani.
Pallojen koko vaihteli 10 sentistä,noin 30 senttiin ja niiden väri oli jännän vihertävä. Myös käteen ne tuntuivat viileimmiltä kun lumi niiden ympärillään,sekä niiden paino oli raskaampi tavallista lumipalloa..
Kysyin talon omistajalta  ja sainkin luvan ottaa lumipalloja mukaani kymmenkunta.Ne laitoin heti pakastimeeni ja se tuli puoliväliin täyteen.
Tuli Toukokuun  puoliväli  ja muistin pakastimessa olevat vihertävät  lumipallot ja niitä katsomaan.
Koska tuntui turhalta säilyttää lunta pakastimessa,niin kannoin ne ulos,,,kirkaaseen aurinkoon ja tuumasin että pian ne siinä lämmössä sulavat.
Mutta annas olla....vielä kahden viikonkaan  kuluttua lumipalloissa ei huomannut oikeastaan mitään sulamisen merkkejä ja olin hiukkasen ymmälläni...asteita ulkona noin 20....lämmintä tietty...
Seuraavana päivänä huitelin vesurilla ne kokonaan halki  ja vasta sitten ne alkoivat hitaasti sulaa.
Kuitenkin lumipallojen keskelle jäi jäljelle jännä vihreä lumimöykky,,kuin kesäjäätelö joka suli vielä monta päivää...yhä auringossa  ollen...sitten sekin katosi....kuitenkin....
Ei...en maistanut klönttejä....tuumasin jos ne ovatkin jonkun lentokoneen veeseejuttuja...jäätynyttä
kusta sisältäen...,uffolautasten vessa-asioista  puhumattakaan....
Kysykää Taistolta....jos epäilette...hän todistaa tapahtuneen.

1/5-2012.
Ekku Mattila
selvänäkijä.