maanantai 27. maaliskuuta 2017

Näin kiharatukkaisen enkelin kaivon veden pinnalla.

27/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Olin   4 vuotias 1950 kun päätin kääppäillä  kotini  pelloille , keskellä  kesää.
Siellä oli ja on tänäkin päivänä   vanha lato , sen vieressä iso koivu ja ladon lähellä syvä  vesikaivo.......kansi  kevyttä lautaa ettei eläimet sinne tipu  ja välillä  kannen laittaminen unohtuu.........(kaivo peitettiin  heti "enkelikokemukseni "  jälkeen.)
Kuten silloin kun sinne menin. Kansi oli poissa.
Muistan yhä  miten  kurkistelin  kaivon reunalta alas, miten salaperäiseltä se  tuntui .Vedenpinta  noin  2 metriä  maanpinnalta ja miten aurinko , sekä  taivaalla  liikkuvat  pilvet  pinnasta heijasti.
Pilvet pinnalla  liikkui...
Kurkistelin ja itsekseni  puhelin.Niinhän jokainen  muksu on tehnyt , ainakin  pienenä  ja miksei myöhemminkin. Pakkaan  puhella vielä nytkin, itsekseni  ja vaimoani sekä  lapsiamme naurattaa..........."se  kuulostaa vähä kummalliselta....isse...kun itseksesi juttelet.."  ...mutta en voi sille mitään. Jos esim rakentelen jotakin , niin  koko ajan sanon ääneen mitä  metrimitta  näyttää, kuinka pitkä on laudan  mitta , minkä paksuinen sen  pitää olla   ja montako  niitä pitää sahata.
Samalla testään itseäni....muistanko...vai enkö.
Useasti olen jopa tyytyväinen itseeni , kun  kaffilla  käynnin jälkeenkin muistan edelleenkin mitkä laudan mitat olivat ja  menen  niitä sahaamaan. Pidän sitä  jonkinlaisena  "harmaiden aivosolujen"  harjoittamisena  , erästä teeveestä tutun salapoliisin sanontaa  lainaten.
Ainiin....siitä  kaivostahan mun piti  kirjoittaa.
Taisin kyllästyä  kaivon vedenpintaa  kurkkimaan, sillä  menin pois  sen äärestä  ja  havaitsin  äiteeni  juoksevan minua kohti. Hänellä oli  silmät  kauhusta ympyräisenä , kädet ojossa pelastamaan minut kaivoon putoamasta.  Keittiön ikkunasta hän näki miten kurkistelen  kaivoon  ja oli tulossa  estämään  sen.
"Näin siellä enkelin , sanoin  äiteelleni...sillä oli  kihara  tukka ....minä juttelin  sen kanssa selitin  innoissani.....sillä oli  kihara tukka...".
Näin oman  kuvajaiseni  kaivon veden pinnalla.  Minulla  oli  kihara tukka.

Ekku Mattila.