sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Sissalan Osmo ....."veti meitä"...

19/3-2017.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Yhtenä talvena me   kollit mentiin  tansseihin Ylihärmän junkkareille, linja-autolla, jota Sissalan Osmo ajoi. Haldin Rose......juu.
Kului muutama tunti  ja eikun takaisin  Alahärmää kohden, joka oli noin 11 km päässä. Voltin  keskustaan jokku jäi pois  ja Sissala  linjurinsa pysäytti  ja me samalla  mentiin  ns nurkan taakse..sis kuselle......Osmo ei ilmeisesti tykännyt, koska  pantiin myös tupakiksi  ja hän huuteli että tulukaa ny pois siältä , muuten jäättä  autosta..".
Mutta me  tupakkia  senkun   sauhuteltiin vaan. oltiin niin mukamas  miähiä....miähiä.
Muttaaaa.....Osmo oli  meitä kovempi , laittoi  linjurin ovet  kiinni ja matkaan lähti. Meille tuli hätä.Jos käveleen oltais  jouduttu, niin  2 kilometriä  matkaa...liian  paljon talvella ja liukkaissa  nappaskengissä vielä. Jotakin piti äkkiä  keksiä ja me  keksittiinkin.
Keriittiin just ja just napata  linjurin polkupyörätelineestä kiinni  kaksin käsin , kiinni tartuttiin ja  helpotuksesta huokaistiin....'Mutta... osmo havaatti  meidän tempun ja antoi kaasua autolleen...Pahaksi  onneksi..(meille)  kukaan ei jäänyt  pois ennen  meidän kotopaikkaa ja sentakia Osmo antoi mennä...ohi Voltin,,,Jepuan suuntaan...ainakin  2-3 km  ja sitten vasta "mukamas" meidät huomasi.
Ja nauroi......makeasti....
Käveltiin..tarkoittaa  liukasteltiin  kotia kohden, umpijäässä ja harmitti   kovasti..tunti  meni.
Mukana oli  Kankaan Mauri...Mattilan Pentti  ja mä itte.

Ekku Mattila.