maanantai 28. marraskuuta 2022

KÖH.......

 

Lenkin varrelta tänään: 28/11-2022.
aamulla.......juu.
👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽
Pankaas arvaan minä takia noin monta uffonaamaa?
orottakaapa niin kerron:
Siis:
8 vuotta sitten tein mettäkyttä-eläin-seuranta-mökin. siirrin sen traktorilla kuvassa olevan kuusen eteen, noin 10 meeteriä pellolle.
Ja:
Loppukesästä meinasin jotta ny sen teen, otin vähän evästä mukaan, mehua sekä kameran ja hilijaa hiippaalin mökkiin valamiina saamaan mettän elukoista hyviä nettikuvia.
Mutta:
Kului tunti, kului toinen ja kohta kolmaskin. Kello näytti noin o2,00 jotakin, mitään ei ulukona näkyny, siis eläimiä ja mää kuulkaas otin ja nukahrin . Mökissä oli pieni laveri, siinä patja-peitto-jopa tyynykin ja siis ..rhooooh...rhooooh...rhooh....
¤¤¤
Kunnes:
Yhtä-äkkiä....havaattin että umalavita sentään, laverinin vieressä seisoi pieni hahmo. Soli jännän värinen, vähän punertavaan viittaava, mitä ny siinä valossa näjin. Se oli noin meeterin/toista pituuneen, isoo päänkohta ja sillä oli jännä vaatetus. Niinkuin joku taikuri jossakin piirretyssä...Muttä....
¤¤¤
arvaakkaapas mitä teki? Että varmaan arvaa?.....se nosti mun päälläni olevaa peittoa, jalakopäästä ja meinas tulla mun viereeni !!!! Voi ixxu kun mää vähän säikährin.Pomppasin nopiaa ylös ja kariaasin jotakin......ja se katosi salamana. Niih.....mistä se meni ulos?? Mökin oven olin pannu hakaan niin, että sellaaneen kapia rako oven ja karmin väliin jäin ,noin 5 senttiä ja ryykäskö se kummajaaneen siitä välistä?? en usko.Se haka oli yhä paikallaan.
¤¤
Nooh....multa karisi heti unihiekat silmistä ja nopiaa kääppäälin pellon poikki, noin 500 meeteriä tuphan, enkä heti saanu unta palloonni.
¤¤
ny tulee paras:
kello 10,00 samana aamuna soitin Kauhajoen paloasemalle, kerroin että mullolis aika lailla sellaasta lautapalaroskaa, jokka on pellolla lähimmästä tuvasta 600 meeterin päässä ja että saanko ne panna palamaan?...kyllä saat, mutta ensi soittele naapureilles mitä oot tekemäs, muutoon ne soittelee turhaan meille....kiitos j' näkemiin sanoin....
¤¤¤
Ja.....roiskautin pensaa sen mökin päälle, palavan tilitukun, eiku tulitikun perään ja vooooooooooooooossssssss...hyvin paloi.
¤¤
tuos yhres kuvas on sen palaneen mökin kippuraaneen kattopellikasa...Joni K. sen kasan työnsi traktorillaan tieltä pois kuusen juurelle.
¤¤
Ja ahaas..joku kysyy...?? missä se loppukaneetti viipyy Ekku??? se on täs: Oliko se pikkuuneen , joku, vaikka uffolaaneen ja se meinas tulla samhan sänkyyn mun kans? Ja mä karhasin sen pihalle. Ei mua niinvaan synnin riettauksiin houkutella. Kolomanneksi : entäpäs jos se oliskin ollu sellaaneen ukko-humanoiri-miäs...? Silloon vasta olis meteli syntynyt. Olisin nakannu sen mökin yhyrestä klasista pihalle......kilikalimäiskis...emmoo niitä miähii lainkaan. Vaikka pitkä poniinhäntä onkin.
¤¤
Viirenneksi: jos solis ollu sellaaneen likka-humanoiri? Tjaaah....enny vastaa mitään. Paree meinaan niin. Moon huano valehtelemaan. Tiäs millaasta vauhtia mä olisin sen kans saanu yän aikana. Olin siihen aikaan kuten yhä tänäänkin aikamoisen viriili vanaha-nuari Nasiiri.......😂😂😂👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽😉😉😉😉


28/11-2022.
Ekku Mattila.