keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Hammaslääkärin tuali on vaalallinen paikka.

16/11-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Tänään, tasan vuosi sitten  menin  Seinäjoen  sairaalan hammaspolille   yhteen tuoliin maata...................
Ja kun havahduin  minulla oli  7 hammasta vähemmän. Alaleuasta kaikki.
#"#"!!.
Sain  rauhoittavaa ainakin  litran (heh)  suoneeni ja se auttoi.....yhden kerran muistan, taikka kuulin itseni  karjaisevan aika voimakkaasti  ......ÄÄÄÄRRGGRRGG......mutta sitten se oli ohitse.
Ohi....
10 minuutissa.......paitsi verenvuotoa tuli  seuraavaan aamuun saakka.Suusta meinaan.
Nyt on  turvassani  jumalatoon aukko. Pää-asia on kuitenkin se ettei enää hampaita särie...
Särie.....juu.
Vähä ituttaa  (Veellä) kun en aikaisemmin mennyt sinne polin tuoliin maata. Kärsin niistä helevetinmoisista  hammaskivuista ainakin  vuodesta 2005 saakka. Mitä välillä oli  muutaman kuukauden ettei särkenyt ja sitten alkoi uudelleen  särkeä entistä kovemmin.
Aiaiaiaiaiai..
Sotaväessä 1966 alkoi hammassärky...(uskokaa ny taikka ette) ja sitä jatkui vuoteen 1973 jolloin   Helsingissä   kolme yläleuan hammasta revittiin  pois.
Silloin pyörryin sen toimenpiteen aikana kaksi kertaa ja vannoin etten koskaan mee hammaslääkärille......siis vannomatta paras.
Jaa ettäkö proteesi alhalle??...ei taida kannattaa.....Olen jo , taikka vasta kohta 71 ikäänen ja  toinen jalka avonaisessa haudassa ja se toinen banaanikuoren  päällä montun reunalla.....Klums...
Toisaalta...kukas  sen tietää  että ,jos taikka minusta tulee Suomen vanhin  ihminen.....119  vuotias sitten tuolla myöhemmin....??
Taikka  .......5 minuutin päästä saan  sydänlaakin...?
Ja kualen.
Häh?


16/11-2016.
Ekku Mattila.