keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Outoja sinisiä palloja ja painottomia kiviä hirsiseinästä.

2/11-2016.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.Näin eilen illalla, ennen hämärää, meidän peltojen takana olevassa metsikössä  jännän sinertävän pallon. Kohteeseen on matkaa suunnilleen 500 metriä. Kuusikkoa enimmäkseen.
Näkymä kesti  viitisen minuuttia ja tottakait kamerassani juuri silloin ei ollut filmiä, eikä kännykällä edes kannata yrittää ottaa kuvia.
Keväällä  1991  illalla  kuuden paikkeilla samassa  paikassa  näkyi sininen pallo.Se oli kooltaan noin 30-40 metriä , puoliksi  puiden yläpuolella ja silloin  näkyi  noin 10  minuuttia. Silloin ei ollut  kännykkäkameroita, vaan sellaisia normaalikameroita ja niillä sain hyviä kuvia.Ainakin  parikymmentä kuvaa napsin ja seuraavana päivänä filmin  jätin kehittämöön  tänne Kauhajoelle.
Taisi olla Karin kamera..
Parin viikon päästä kuvat hain, kiitos ja näkemiin. Ne onnistuivat hyvin.Selvästi  näkyi  hohtava sininen pallo jonka  ympärillä hohti  jännä  "sähköinen"  kenttä. Samana vuonna olin tutustunut Johan AF  Granniin, hälle soitin ja kerroin kuvistani.Lähetä kuvat tänne hän sanoi ja niin sitten teinkin jo seuraavana päivänä....
Juu.
Viikon päästä soitin  Grannille, mutta eivät olleet  kuvat hänelle saapuneet.  Eivät  seuraavallakaan viikolla eivät kolmannellakaan.Postiin  kilauttelin, mutta eivät hekään voineet auttaa...sanoivat vaan että aina joskus  niin käy....posti saattaa hukkua  jonnekin.
Pahus.
1993  näimme vaimoni  sisaren miehen kanssa  samanlaisen siniselle hohtavan pallon ,metsän yläpuolella, palatessamme Joensuusta  kuorma-auto-ostomatkaltamme. Se oli saman kokoinen  ja  näky kesti noin  minuutin-kolme.Senverran se "sekoitti" ajosuoritustani että ajoin harhaan  , Mikkeliä kohden, 80 km vaikka meidän olisi pitänyt ajaa Jyväskylän suuntaan.
Hups.
Lisää seuraa.....meinaan kummallisuuksia...
1991 ottamani  kuvat siis katosivat jonnekin ja samalla tavalla  filmikin.Vaikka kuinka sitä etsin niin se oli kadonnut tiesminne.Olisin  mielelläni ottanut  lisäkuvia, mutta kun ei, niin ei.
Ja:
Asiakkaani toi minulle noin 20 vuotta sitten tulitikkulaatikon, jonka sisällä oli  kymmenkunta vaaleata kivenkaltaista ainesta.Ne olivat oudon painottomia, sekä pinnaltaan kuin   hohkaa.Siis kuin tulivuorikamaa."Ne ilmestyivät  taloni hirsiseinästä.(??!!??!!??) asiakkaani sanoi....tullahtivat  viereeni kuin tyhjästä ja   tippuivat  lattialle .....keräsin niitä ja kerroin työpaikkani  terveyslääkärille, joka passitti minut  Seinäjoelle  "hoitoon" muutamaksi viikoksi".
Pyysin että saisin pitää ne ja järjestää  tunnistuksen kivistä ja siihen  asiakas  suostuikin. Seuraavana päivänä laitoin kivet pieneen paffilaatikkoon , Juhan  Af Granin nimi/osoite päälle ja postiin.
Juu.
Ja..taas....viikon/toista  kuluttua soitin Granille, mutta  posti ei ollut pakettia hälle tuonut,,eikä seuraavallakaan viikolla,  eikä kolmannellakaan. Taas  kilautin postin  "hävikkiosastoon"  ja sama tarina...."joskus posti ei löydä  oikeaan  osoitteeseen, vaan häviää matkalla jonnekin"  sanottiin ja siihen oli tyytyminen pirskatti sentään.
Tuollainen "hävikkitarina"  on yleinen maailmalla . Sillon  kun ja jos on kyseessä jonkinlainen    ufojuttu/ei tästä maailmasta, jossa  olisi  käsinkosketeltavaa  todistusaineistoa  saatavilla, niin ne  häviävät matkalla jonnekin  .....tiesminne.
Aika jännä juttu..? Ja tämäkin on tosi.

Ekku Mattila.