sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Oli ne kuulkaas häät......oli ne.....mulloli larattu 9 millinen pistooli takkini taskussa koko ajan.

 18/12-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤¤

Hyvää  Sunnuntaipäivää  teille  jokahittelle. Tänään on  mun ja  vaimoni  sillai  tärkiä päivä, että  menimme   ekakerran   avioon   Jalasjärven  kirkossa, 18/12-1985, sekä toisen kerran  ns  vihkivalojen  uusintavalassa  18/12-2012.  Mutta se ekavihkintäpäivä oli  aikalailla  ramaattinen ja vaikka olenkin siitä monta kertaa jo kirjoittanut, niin  uudistan sen  taas...tulkaa mukaan Jalasjärven kirkkoon  18/12-1985.

Nimittäin: kun  tulevan  vaimoni  "rakas"  suku sai  kuulla että olen, ensinnä  häntä  20 vuotta  vanahempi  ja  että  olen  kerran  ollu naimissa , eronnu  ja  herra paratkoon, mulla  on   yksi  muksu niin  jopa alkoi  mun uhkaamiset ....kirjeitse..postilaatikkoon...tyyliin;

"josset   heti paikalla  mene takaasi  sinne  hesaan, niin  kualet.....et kuule  pääse  edes kirkkoon hengissä...sut  tapetaan  kirkon portaille  viimeistään......sinä  paskapää  et  nuorta  naista vie....senkin  rikollinen  roisto......me tieretään että sulla  on ilotalo  hesassa  ja  meinaat  vierä Eilan  sinne....häivy paskapää.....häivy....tämä  on viimeeneen varootus.....häivy ".

Aiettä mä   innostuin poijaat ja miksei  flikakkin. En ole koskaan  peliännyt  mitään, en mitään.(paitti keskimmäästä anoppiani)  Ja kun minua uhataan  niin vaan innostun enee....jees.....ja vaikka  yhteen kirjeeseen  joka  oli tullut  mun postilaatikkoon, oli  pantu muovipussiin  9 millinen  patruuna ja siinä oli  mun nimi tussilla  kylies...............ekku.....niin vaan innostuin lisää...jees...Jeeees.!

Niinja  sitten   tulise  vihkimispäivä, 18/12-1985. kun mentiin Jalasjärvelle ja  kirkon parkkikselle niin sanoin  tulevalle  vaimolleni sekä  muille  mukana oleville että  oottakaas  täs..menen ensin  tutkimaan  onko  tie selevä.....ja mää menin. Varovasti kun inkkari mä  menin  perse  notkolla , matalana,  kirkon  portaita  kohti, oikea käsi  pukuni  vasemmassa  taskussa, kirkkoon sisälle, yhä  käteni pukuni taskussa ja kirkoon  sisälle, edelleenkin oikea käteni  pukuni taskussa ja kun  mitään ammuntaa  ei kuulunu , meni  takaasin kirkosta  pihalle  ja  viittilööttiin  muut  kirkkoon sisälle ja  niin  pappi  sanoi  kotvan kuluttua että  otakko  Ekku  tuan  nuaren  morsiamen , joka  ihan Tanja Karpelan ja Geena Davisin näkööneen,  vaimoksesi ja mää sanoin että  tottajumalauta   otan  ja kun pappi  kysyi  tulevalta  rouvaltani että otakko sä  tuan  sulhasen  miäheksesi, jolla  on  kummallisesti  oikea  käsi piilossa  pukunsa  taskussa ja  morsiameni  sanoi  heliällä  äänellä  että  juu totta itussa otan ja sitten  pappi  sanoi että pussakkaas ny sitten ja me teille niin.

Niin meistä tuli  aviopari. Jos  pappi  olisi  tienny että mun  pukuni  vasemassa taskussa  oli koko  ajan   larattu  9 millinen pistooli, 13  patruunalla  varustettuna.....niin.....?? Mitä hän olis  sanonu ?

¤¤¤

Jaahaas..oletteko  yhä  mukana?....hyvä..ja  ny tulukaa  Kauhajoen  kirkkoon ja  vuoteen  2012, 18/12..........Mää  tuumasin että  kun kerran  on tullut   mahrollisuus  ns uuristaa  vihkivala ja sellaaneen  voiraan teherä  vähintään 10 vuoden  kuluttua  ekavihkimisestä, niin sen  mekin sitten teimme.  Silloin ei  ollut mitään tappouhkauksia  enää. ...vaimoni  sukulaasten kautta. Pahimmat olivat  kualleet pois  krätäjämästä ja  toiset  meneet  vanahooksi  muuten  vaan. Ne loput oli   ikkunaverhojen  takana  kyttäämässä  että  voi  hellanpiaksut.....on tua  Ekku sitten  hullu  äijjä.

Emmäny muuta  ...saattaa olla  että illemmalla kirjoitan jotakin  lisää, taikka  sitten en.

Ekku Mattila.