lauantai 1. huhtikuuta 2023

Oigein hyvää Lauantaita.

 1/4-2023.

EKKU.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.


¤¤¤¤¤

Hyvää Perjantaipäivää hankisilta  pelloilta jossa kävelin   tunnin/toista. Aika hyvin  hanki ns   kantoi. Vain muutamassa  kohdassa  upotti. Varmasti kaikki teistä ,99%,  on havaannu että kevät on nyt  tänävuonna  pahasti myöhässä.? Minäpoika  joka olen  ikäni liikkunut, varsinkin  luonnossa, niin  olen pannyt merkille tämän vuoden-kevään merkit. Kevät on jo nyt  kaksi-kolme  viikkoa  myöhässä. ..ja jatkuu yhä.... Toinen  seikka  on  ns yläilma....Suunnilleen  4  vuotta sitten se  alkoi..nimittäin lintujen  katoaminen. Se  tapahtui  sillai  pikkuhiljalleen, kuin varkain, mutta  viimeisen  2  vuoden aikana  on  .........tullut  merkille:

Että:  Missä  ovat linnut ? 

Yleensä  tähän aikaan  vuodesta  ilmassa  pitäisi olla  paljon  meteliä. Varsinkin  varikset , harakat,räkättirastaat, ym  pienemmät ja  kurkia, joutsenia pitäisi jo olla  pelloilla  , mutta kun ei...................olen pitänyt ns lenkki-päiväkirjaa vuodesta  1973  alkaen ja  siihen  merkinnyt, juuri kevään  tulon,  muuttolintuja  seuraillen. Joka   vuosi, ennen  4  viimeistä  vuotta, on muuttolinnut  tulleet  tänne meidänkin pelloille jo   Maaliskuussa ja  viimeistään  Huhtikuun  alkuun menenssä. Eikä silloin ole ollut  lunta  kun paikkapaikoin  varjoisissa metsäpaikoissa. Nyt kun  tänäänkin sauvalla  mittasin on  lumen  paksuus  pelloilla  yhä  noin   20 senttiä-30.  Ns  sänkipelloilla  ei ole niin vahvasti lunta  enää, noin  10 senttiä ja sehän johtuu  niistä  pelloilla  olevista  ja näkyvissä  sängissä.  Auringon  säteet osuvat  niihin miljooneihin  sänkeihin  ja  lämmittävät   hitusen koko peltoa. 

Ainiin:::::kaikkihan muistaa  mitä tapahtui  maailmalla  4-5  vuotta sitten?? Varsinkin  ilmakehässä. Silloin  lenteli  kaikkialla  maapallolla    satojatuhansia   lentokoneita ja aika  matalalla  vielä, ja jokaisen niiden "pakoputki"  vuoti. Niistä  pursusi  ilmaan  ja maan päälle ........??!!??..jotakin...ja saattaa olla  että sen takia  ilmat ovat  nyt olleet sekaisin , ihmisillä  on  jumalatoonta  normaalia  flunssaa,  örönäksi  ristitty   ja sen pahent----eiku  parantamiseksi on  tökitty  ihmispoloisten ihon alle vaikka mitä......

EKKU.