tiistai 26. syyskuuta 2023

Koko maailma on jatkuvassa teatteriesityksessä mukana.Minä ja myös sinä siellä.

 26/9-2023.

EKKU.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤

Hyvää  Tiistaipäivää  sinne teille:

Nyt  mennään teatterimaailmaan, jossa me jokainen , maapallon  asukkaat olemme  aivan tahtomattamme  mukana. Se on  niin komedia, kuin myös trageria, vakava ja kaikkea  muutakin  täynnä.  Oletteko  miettineet  että  elämme  harhamaailmassa. Tätä on sanottu jo  satoja   vuosia  sitten ja se  jatkuu yhä. Siis.....

Kun olet yksin  kotona, eikä ketään muuta  ole  näkyvillä, niin  uskotko  ettet ole silloin yksin?  varmasti olet. Olet kuin yksin  oleva ,teeveen katsoja  joka odottaa  tulevaa   filmiä  jostakin asiasta, aiheesta ja olet valmiina. Taikka  jos  ei ole televisiota. Kunhat olet vaan ja odotat jotakin, mutta  mitä?  Siinähän vaan  olet ja  valmiina  johonkin. Mitään ei tapahdu. Kaikki  on  hiljaa. Istut  ja  odotat. Muuta maailmaa ei ole näkyvillä.  Vain sinä yksin. Olet maapallon ainoa asukas.

Kunnes: Huomaat  että  sinulta  puuttuu  jääkaapista  ruokaa  ja  puet  yllesi, menet  ulos...maailmaan , teatteriesitykseen  mukaan. Sen hyörinään ja  mekkalaan,   satojen ihmisten   joukkoon, ajat autollasi  Cittariin  ja  palatessasi  asuntoosi  menet  tuttavaperheen  luokse  turisemaan . Myös  huonekaluliikkeessä  käyt, lähikirpparissa ja  kahvilassa. Muistat  myös  laittaa  veikkauksen  vetämään R-kioskilla. Näin  kuluu  aikaasi   kolmisen tuntia  ja  olet taas kotonasi, ihan yksin.  Ei  taaskaan ketään muuta. Sinä vain. Haukottelet , koko loppuillan , ehkä  ja luet  lehden. Venäjä se taas sotaa  jatkaa. Kaskas....sukulaasmies  on kuollut. Vanhakin jo oli. 84.....ja kun kuluu  ilta  väsyt ja  menet  nukkumaan. Uniakin näet.Kun Ruotsi  voitti Suomen rangaistuslaukasten  aikana. Vähän  inajat  unissasi  kiukusta.

Etkä  tajua  että  olet  koko  ajan harhamaailmassa  ja    erilaisten  teatteriesitysten joukossa. Välillä  niitä katsellen ja  välillä  niissä mukana  omaa   osuuttasi  esittäen. Omana  itsenäsi ja omia vuorosanojasi  puhuen.  Kaikki  on siis harhaa. Tämä  kirjoituksenikin. Elämme koko ajan   syvässä  unessa. Oletteko  vielä siellä? 

Ekku Mattila.