tiistai 1. helmikuuta 2022

Rupattelin yhyren isännän kanssa......

 1/2-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤

Tuotaaaaaaah.......kävin   tänään   yhden tutun  perheessä  kylässä, en   kutsuttuna, vaan   menin  omin  päin, ,kuten yleensä pakkaa  olemaan mun kohdalla. Ajattelin että siitä on  jo  melkein vuosi  kun heillä kävin ja siispä   heidän ovikellua  painoin....piiir..piiir...piiiiiiiir...piiiirrrrrrpph... ovi  aukesi  ....ja   Talon isäntä astahti portailleen..ei sisälle kutsunna  mua..... ja  niin  alkoi  meirän rupattelu:

Isäntä: kaskas...Ekkuhan se....mitäs  mies...?

E: sinähän se menee  kun ei valita....on lunta  palio  tullu..

I: niinpäs onkin....poika  on ollut kovan  työn touhuissa  Valamettinsa  kanssa......melekeen yökkin  on ollu meinaan  lunta linkoamassa..

E; On  se sentään heleppoa..meinaan.....kunnon  pelit ja vehkeet.....mullon  vaan  lumikola...mä  pöhkö menin sen vanhan  Massikkani  myymään  viimevuaren  keväällä  ja nyt  se kostautuu..

I: olisit  vaan sen  pelin    pitäny....on sille  aina  tarvetta..varsinkin  talavisin..

E; Ookko  terves  ollu.......ei  oo   se  flunssa  iskeny..?

I: Aattelehan Ekku...onneksi  olen  ottanut  kolome  rokotusta....ja  4   viikkoa  sitten sairastuin  koronaan , mutta  ny  oon  terves   siitä vaivasta  ja jos  ei  niitä  rokotuksia  olis  mulla  ollu, niin  sairaalas  nykkin  makaasin  viimeisilläni....

E: on kumma  kun ne  rokootukset auta  yhtään....meinaan....kuitenkin se  viruus  isköö..

I; On se  niin kavala  se  viiruus  ettei  meinaa  edes  rokotuuksekkaan  auttaa...mutta  ...

E;  Ookko  lukenu että  aivan  selvässä vesijohtovedessäkin  on sitä viiruusta....sitä koronaa...moni on   omin  silmin sen havaannu kun on ottanut  vedestä näytteen, sen pannu  testeriin  ja  kaskas.....koronaahan se on...

I:Se on vaan  ropankandaa  se.....niiden  foliohaattujen   kiäräälyä.....ei  vesijohtovedessä  voi olla  mitään  viiruusta...ei  voi olla..

E;Nomutta...onpas  kello  palio...pitääkin  tästä mennä....eikun  terve  vaan ja  heikun keikun.

I: heihei..


Ekku Mattila.