tiistai 8. elokuuta 2023

Se pikkulintu ei koskaan päässyt siivilleen.......

 8/8-2023.

EKKU.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤

Voiettä  mä  tulin sitten murheelliseksi....aamulla  olin kirjoittamassa   täällä  yläkerrassa jotakin kun havaattin  miten  6-7  pikkulintua  hyppelehti  ulkorakennuksen  päädyssä olevalla   sähkölangalla  ja koska  tykkään seurata  lintujen   touhua  niin  katselemaan jäin.

Se  sähköjohto menee  rakennuksen  päätyyn, kuten kuvastakin näkyy, niin  että sen yläpuolella  on  siihen laittamani  kottaraaspönttö, jossa  on joka  kesä lintuja  pesinnyt. Kottaraasia  ,   tervapääskyjä sekä muitakin  lintuja.

Nyt  siinä  langalla  hyppi ja touhusi  ne linnut, vissiin joitakin viherpeippoja. Ne kurkki  kummasti siihen  , nyt jo  tyhjään pönttöön, lentelivät  ihan sen  pöntön yläpuolella  ja   välillä  kävivät kurkkimassa  pöntön katolla olevaa räkättirastaan pesää. Selvästi näki että  niillä linnuilla oli joku hätä  ja sitä ihmettelin  kovasti.....niiden mielenkiinto  kohdistui  siihen  rävelin  tyhjään pesään ja  sitten mää   tajusin.

Noin  3  viikkoa sitten, kuten  tapana  aina alkukesästä  on, joskus  linnun  poika  tippuu   elävänä  pesästään  maahan ja sellainen  tapaus  kävi  täällä. Vaikka  kuinka  kurkin  ja  etsin  sen linnun  pesää, en  sitä saanut selville  ja  tein seuraavan liikkeen...nostin tikapuut  sen kottaraaspöntön  kohdalle, siihen  jossa  oli se  tyhjä  rävelinpesä ja  laskin sen  pikkulinnun penikan sinne. Uskoin  ja  luulin  että  sen emot löytää kyllä sen ja alkavat sitäkin ruokkimaan.

Mutta ei  vissiin. Se linturaukka  otti ja kuoli  ruuan puutteeseen sinne  tyhjään  rävelinpesään. Noh, tänään sen  tajusin. Ne  viherpeipot  aistivat  että siellä  pesässä  kököttää joku  lintu ja koettivat kovalla  touhulla saada se sieltä tulemaan pois, langalle  heidän  joukkoon  istumaan ja  sitten  pikkuhiljaa lähtemään  muualle tulevaa  syksyä ja  talvea pakoon. Ne  koettivat  20 minuuttia siinä onnistumatta...ja lähtivät  pois.

Nyt  tiedän ja en edes  mene  siihen pesään  kurkkimaan, siellä  makaa  kuollut  linnunpentu. Tarkoitukseni oli   tänään aamulla, kuten aina  ennen, mennä  lenkille   tielle  ja sitten  myöhemmin  päivällä  pellolle kääppäilemään. mutta ei nyt  yhtään huvita.

Suru on  voimista   toiseksi  suurin. Rakkaus ykkönen. Ikävä surun   pikkuveli. Kaipaus  sen  pikkusisko. Luojan menehtynyttä  pikkulintua  ikävöiden.

EKKU.