lauantai 31. heinäkuuta 2021

Isojoen markkinat tänään 31/7-2021.

 31/7-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

Nasiiri.


Terveisiä  Isolta joelta. Toimittaja  tuttuni/ystäväni  Tapio Äyräväinen  , jo  vuonna  1982  puhelimitse  ns kättä vaihdoimme ja  tulimme  sen jälkeen  tutuiksi  hänen   toimittajatyönsä ohella , soitti minulle eilen illalla ja sanoi että mitäs sanot Ekku jos  mennään huomenna  Isojoen  markkinoille  jossa on    mm  PS   ja  pari muuta  puhujaa, myös  Juha  Mäenpää  ,sekä    Teemu Keskisarja  esitelmöimässä ja mä  sanoin  Tapiolle  että mennään vaan.

Ja niin  me tehtiin.  Oli hyvät  markkinat. Väkeä oli  joka paikka  täynnänsä ja aurinko paistoi niin maan   hianosti että. Kyllä pitää  sanoa että kyllä  Keskisarja on taitava/ammattimainen/fiksu  puhuja jonka  45  minuuttia  kestänyttä  esitelmäänsä oli ilo kuunnella.  Nyt  hän ei  kovinkaan paljon  puhunut Kyllikki  Saaresta, vaan  keskittyi  Isojoen  1900-  1955   luvun     rikosmaailmaan, jossa  suurinpana  "syntinä" oli  pontikankeitto  ja sen  kautta  tulleet  historian  muistiinpanot.  Sain Keskisarjalta   hänen omakätisesti   kirjoittamansa pruusaavansa  kirjan, jonka on kirjoitanut  ja  aiheena  Kyllikki  Saari  17-3-1953.  Kiitoksia    Teemu  paljon.

Paluumatkalla  me  tottakait  kävimme  Kyllikin  suohaudalla .  On se kuulkaas jännä juttu. Nimittäin sinne  johtavan kivikkoisen   kapean  polun varrella  vastaamme tuli  Isojokinen    noin  73  vuotias mies, joka oli silloin  6  vuoden kun  Kyllikin suohauta  löydettiin. Siinä me keskustelimme  tovin  Saaresta  ja  sain  todella hienon todisteen  siitä  että  Kyllikin  tapaus  oli  liikennetapaturma. Ei Murha  missään  nimessä.Kyseltyämme  Tapion kanssa   miehen  muistikuvia  Kyllikistä, niin  tuli  todistetuksi että  tyttöä  suohautaan  raahannut  oli  pienikokoinen  seppä/korjaaja-?? jota olen  monissa  kirjoituksissani   sanonut  tytön hautaajaksi. Saimme  myös  tietää  missä  se mies  siihen aikaan  asui,  nimen  myös, mutta  sitä en voi  tässä  paljastaa.  "Parhaimman  todisteen"  sain  mieheltä, kun  kysyin ja hän vastasi........"kuka  keräsi  siihen aikaan  1953  luvulla  nuorten tyttöjen  nimettömiä.  Tämä  viitekohta  liittyy  todella  VAHVASTI poliisin kertomuksiin/kuulusteluihin, jota  viranomaiset  eivät ole  tähän mennessä  julkaisseeet.  Saman teen minäkin. Mikäli tässä  paljastaisin  "pikkuhousumiehen"   nimen takuulla  olisin  aika  nopeasti  ns leivättömän    pöyrän ääressä  ja  linnaa  ainakin  2-3  vuotta  herjauksesta.  Se on varmaa se.

Ekku Mattila.