sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Parhaimmat ideat ovat todella yksinkertaisia..... eikös juu?

 18/7-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Sunnuntai-iltaa  teille.

Seurasin  teeveestä  tovin  ohjelmaa   lento-onnettomuuksista  joita  on tapahtunut  maailmalla  . Monesti  tutkijat  ovat ihmetelleeet, kuten  tänäänkin, että miksi  ihmeessä ohjaaja(jat)  tekivät  niin  vääriä  päätöksiä  ja sen tuloksena kone  syöksyi maahan.  Juuri tämän  iltaisessa  tapauksessa   lentokoneen  mittariin  oli   tullut  vika  ja ohjaaja  sen antaman  ohjeen mukaan lensi  ja  suoraan maahan. 

Jo noin  2  vuotta sitten  ekakerran  ja  uudelleen  keväällä  kirjoitin   eri maiden   (6 )  lentoyhtiöille , mielestäni     todella halvan sekä  turvallisen/oikean  konstin, jonka  avulla  ohjaajat  näkevät heti    lentokoneen  sen  hetkisen  tilan ja missä asennossa  se on.

Ja se konsti on   tämä:  Jokaisen lentokoneen  ohjaamon  kattoon  kiinnitetään  naru/vastaava, noin  30-40 senttinen , kattoon ja  sen toiseen päähän  esim pyöreä   pieni pallo.  Jos ja kun lentokone  liikkuu  vaaka-asennossa  naru palloineen  roikkuu  ihan suoraan  alaspäin.Jos  kone  syksyy 

  alaspäin  ,naru  liikkuu    kohden  edessä olevia  mittareita..   ja  jos taas kone nousee   ylös  niin naru  liikkuu  ohjaajia kohden......jos  sivulle niin naru on viistoon  jompaan  kumpaan suuntaan. Luulisi  olevan  helppoa  havaita  koneen  asento, vaikka mittarit, jotka  ovat rikki ja  näyttävät  vääriä  suuntimia. 

Eikös olekin helppo  konsti?  Yksikään  niistä  lentoyhtiöistä , joihin  olen   ottanut  yhteyttä neuvoineni  ovat olleet   hipihiljaa.  Ovat varmasti tuumanneet  että  ihan hullu toi  Ekku  Mattila  on.  ..naruja  palloineen  lentokoneiden  ohjaamoiden kattoihin  roikkumaan.........hahahahaaaaaah..

Ekku Mattila.