tiistai 27. heinäkuuta 2021

Pukkaan vähän viilennysvinkkejä.....

 27/7-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Cairvoyant.

Nasiiri.


Huh  hellettä..........ulkona  on varjossa  noin 32-33  astetta, joten  aikalailla  kuumaa  on,  mutta  ei se mitään.Kun  tänne   Kauhajoelle  muutimma  1990, Marraskuussa , niin  heti seuraavana keväänä/kesänä  laudoitin  tämän talon uudelleen, taikka  lisäsin  toisen  ulkovuorilaudoituksen  sen  vanhan päälle. Kiinnitin  3  sentin  rimat  ja  niiden päälle  uutta lautaa.......ja  avot.

Pankaas  arvaamaan  mikä täällä   meirän  talossa  on nyt  sisälämpötila ??......niinpä....kuten itte näjette  24  astetta  !!!!.  Siis  noin 10 astetta  viileämpää  kun   ulkona. 

Sitten  annan  toisen  vinkin.  Älkää  vahingossakaan  avatko ikkunoitanne    talossanne.  Jos  sen teette  niin   heti  ulkolämpötila  tullahtaa  sisälle    ja  niin  teillä on sama  lämpötila   sisällä kuin myös ulkona......Kun tulee  ilta  ja  ulkona  on  asteita  noin   22  niin sitten    voitte  avata  ikkunanne  ja  tupanne alkaa  viilentymään.  Tuntuu  mahtavalta  kun  illalla, noin  23,00  paikkeilla,  kun on ulkona asteita  vaikka  18,   niin    talonne avatuista  ikkunoista  tulee  viileää ilmaa....oujeeeeeees  !!!

Että näinnikkeen.


Ekku Mattilas.