maanantai 19. heinäkuuta 2021

Turussa ny ollaan, vuasi 1965 ja näjen miten jäykistynyttä rumista kannetaan ambulanssiin.

 19/7-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Asuin aikanaan  Suamen  Turuus  9 kuukautta   1965,  töissä  Puhallintehtaalla  sekä  ajoin  Maito-valion  meijeriautoa   viikonloppuisin ja  asuin toria  vastapäätä  , Eerikinkadulla, mutta  talon numeroa  en nyt muista.  Kuitenkin  soli  nykyystä   kauppatoria  ihan lähellä,  5  kerros  ja  vuokrahuane.  Tapanani  oli  jo silloin kävellä/liikkua/juosta  ympäriämpäri  Turkua  ja  muistan    kun eilisen päivän   tämänkin , juoksin  sitä  "väärää"  puolta  Aurajokea. Sen rannalla oli kuten nykyysinkin  soutuveneitä  kiinnitettynä  ja kun  yhden sellaaseen ohitte aamulla  aikaasin  kipitin huomasin  miten kippari joko  oli  liikaa juanu  viinaa, taikka  muuten vaan  väsynyt koska  hän retkotti  veneensä  laitaa  vasten  puoliksi siitä   ulos  roikkuen.

Tulin samaa  kohtaa takaisin  noin  30 minuutin  päästä  ja  yhä  kippari retkotti samassa  asennossa  ja  koska luulin  että hällä on joku hätä, niin  pysähdyin  tarkemmin  tilannetta  katsomaan...ja heti  riensin  vähän matkan päässä olevaan  kioskin  tapaiseen, jossa  myyjä  norkoili/lurkki   avatusta  luukusta ja sanoin  että soittakaa  poliisi/ambulanssi ja  nainen teki niin.  Kun virkavalta  saapui  aika nopiaakin, niin menin heille  näyttämään  mitä olin  havaannut.

Kippari ei ollu kännissä, ei  edes  väsynyt, vaan kokonaan  kuallu. Senverran  havaattiin  miten  rumis oli jo jäykistynyt, sillä  sen raajat  sojottivat  eri suuntiin ,  vähän  kun  isoo  ristinmerkki ja  ambulanssimiehillä oli kova  työ  saada  se  retuutettua  autoonsa. Ainakin  yhyren kerran  rumis  kiepsahti  alas  paareilta , töms vaan  kuului    ja  ambulanssikaksikolla  oli täysi   työ  nostaa se uudelleen  paareille...

Enny muuta  tälläkertaa  iltaa.....illalla  taas jos  näjen  taivaalla  niitä uffoita.

Ekku Mattila.