tiistai 24. toukokuuta 2022

Heheeeeh....

 24/5-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

ILtaa: Kävin tänään päivällä eräässä  naapuripitäjässä asioilla  ja kaskas,.....heti tullahti mieleeni eräs humoorijuttuuneen  asiakaskäynti, josta kerronpa nyt:

Vuonna  1986 illalla  luokseni tuli  , samasta kylästä, vanhahko  nainen, noin  65 ikääneen, silmät pystyssä, tukkansa takussa  ja  kuulemma  kintut   täynnä raapooksia.  Noli tullut  sänkipellosta  jota pitkin  hän oli  juassut  miästään pakoon. nainen oli kuullut että oon hyvä  tietäjä ja sanoi:

"Ekku..mieheni on  torella mustankipiä musta, vaikkoon jo vanha  eukko...se  on mussa niin  kiinn  kun  takiaanenn...ja uhkaa  useasti humalassa  että ampuu  mut......ojentaa  pyssyllä  ja  silloon  mun on pakko  rynnätä  klasista pihalle ja pakoon  suinpäin...talavellakin  että lumi  pöläjää......mitä teen Ekku ?"

Ei se sua  ammu..kunhan uhkaa vaan.....seuraavan kerran jää paikoilles ja sano......en lähäre  mihkään.....senkun ammut .........ei se sua  ammu".

niinmutta  jos  se kuitenki ampuu.......

eise  sua ammu..usko ny....meen ihan rauhasssa  ja tee kun sanoin.....jää paikoilles...älä  pelkää..

Ja nainen lähti. Kului  parisen viikkoa  kuin sama nainen  tuli uudelleen  asiakkaakseni, hymyssä suin  ja sanoi: "Ekku....aateri.....pari päivää sitten  mieheni oli  taas  kilijukännis....haki  haulikkonsa  ja  mua sillä  osoittaaan.....ja mää sanoin  senkun ..... ammus  vaan...en sua pelekää...ammu  vaan...mieheni jäi suu  auki  mua tuijottamaan......meni  takan eteen ja sen yhteen nurkkaan   täräytti  pyssynsä  rikki. Palat  lenteli  pitkin tupaa......noohjaah  hän sanoi.....tua  pyssy oli  muutoonkin  jo  valamiiksi  rikki...menköön romu.....keitäkkö  muari kaffit meille...?

Tapasin saman naisen  monta kuukautta  myöhemmin  ja  kysyin.....?  mites ..... meinaan...?  johon hän sanoi Ihaan  hyvin menee.....ihaan  hyvin..kiitoksia  Ekku.


Ekku Mattila.