lauantai 28. toukokuuta 2022

Päivää: marot liikkuvat tien ylitte aina valoa kohti:.........heeeeheeja köh.

 28/5-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

No päivää:   Tänää, kutenn havaattekin, olin   tunnin/toista  märällä-sateisella  peltolenkillä,  liian suuret  kumisaappaat  kintuissani  ja  loppujen lopuksi  hyvää teki.  Ensinnä  kunto  pysyy  hyvänä ja  tuo yläpää kans....vissiin.Noh.....nyt  voisin yhden asian tunnustaa, joten  olkaapa   tarkkoina:

Aina, niin pitkälle kun muistan, olen, tietysti  kesäisin , liikkuessani  ties  missä  asuinpaikoissani,  "pelastanut"  matoja  autojen/muun alle  littaantumasta. Niinkuin  eilen  tein. Noukin  turvaan  noin  vajaa  20 matoa ja saman tein tänäänkin. Naapurit...heh..varmasti pitää  maronpelastusoperaatioitani  täysin  hulluina mutten siitä välitä. Se on vain niin että tykkään kaikesta  elävästä/vistä, paitsi hyttyysistä, enkä  paarmoista niin paljon välitä. Ne on kiusanhenkejä  kesisin.

Mutta siis itse asiaan: Kun   vuonna  1973, ajellessani  ympäri  Suomen leirintäalueiden kautta,  4 kuukautta, kaikkiaan  19000 km, moottoripyörälläni, huomasin/kuulin  jännän  seikan:  Suunnilleen  200 -400 km  välein puissa  laulavat, varsinkin talitintit, lauloivat  ei  "murteella".  Järvenpäässä  lauloi  erilailla  tintit, kuin  Kajaanissa, Kokkolassa  ei lailla  kuin  Lappeenrannassa  ja niined.  Kertoessani  tästä  havainnostani  Isälleni  hän huusi  kauhuissaan......."älä  jumalan  tähären tuota  kellekään kerro....paiskaavat sut  hullujen  huoneeseen.."..Enkä kertonut, jota  harmittelen yhä  tänäkin päivänä...sillä  noin vuonna  1999 oli  uutisissa  että  eräs Englantilainen  lintujen  tutkija  oli tehnyt  havaintoja  20  vuoden aikana  että linnuilla  on erilaiset murteet  , erilaisissa  paikoissa. Hän  oli  väitellyt asiasta  ittensä  tohtoriksi. Siis:::??  Tairan  olla  myäs  tohtorismiähiä....köh.

Noh: Jo  viimevuonna, siis  kesäisin,  havaattin  jännän asian  matojen  tien ylitte  "liikkumisissa" ja myöskin tänäänkin. Jokainen pelastamani  maan matonen  on menossa  aina  vasemmalta  tien ylitte  suoraan oikialle.....pitkittäin  tieätä  pitkin........ja nyt  sen  selitän tässä  ja nyt:

Ne matelee  aurinkoa kohoren!  Juuri niin. Valoa/lämpöä  kohti. Nimittäin  aurinko  on aina  aamuusin musta katsoen oikealla puolella ja sitä kohti  marot  menöö. Eiks ookkin  jännä   juttu?  Häh? Hannulle  terveisiä Hesaan. Sä  varmasti ymmärrät. Olethan  pappis-tutkija-tutkimusmatkaalija. Jospa  rupian  väittelemään itteni matoroffaksi, taikka sitten en.Köh.

Ekku Mattila.