torstai 26. toukokuuta 2022

Köh......köööööh.

 26/5-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Iltapäivää:  Tänään on, ainakin täälläpäin  sataa  tihuuttanut  vettä, joka  on  hyvä  jos  luontoa ajattelee/kasvua.  Lenkillä ennoo  ehtinynnä, taikka  tairankin  illellamma  mennä  tuonne  peltojen  keskelle  klasajamaan.  Kävin taas postilaatikolla, muttei siellä mitään   lehtiä ollu. Meinasin taas  mieleni pahoittaa koska: Olen aina  lehtiä lukenunna, nuarempana  4  vuatiaana, jolloin opin lukemaan, Tarzania, mutta  aikuusena, varsinkin  kun muutin Hesaan, sain/tilasin usemman   leheren.Sillai ihan  huvikseni  tilasin sunnuntainumeron  aamaaeriikkalaasta  nyyjookkstaimsia,  joka oli  kuulkaas  iso  järkäles. Joskus  se  ei meinannu postiluukusta  mahtua  mulle. Kuuluui  kovaa ähellystä jo  kello  neljän aikaan  aamusta, koska silloin sanomalehdet tuli että  kolahti  ja  se  nyyköööskstaimiis  ei  mahtunut  kunnolla. Joskus, jos en ihan  väärin muista, sen  sunnuntainumero  taisi  painaa  jopa  2  kiloa. 

Äiteeni ei oikein tykänny kun 14  vuotiaana  ensimmäiseksi  luin Ilikasta  vain ja ainostaan kualinsivut. Mitä sä niitä  luuraat? sanoi äiteenu  ja hyvä ettei mua  tukasta  siapannu....lukisit  muitakin, onhan siellä  sarjakuvia....taikuri Jimii  ja muita....".Se  sama  lukivika on  jatkunut tähän päivään saakka ja jos  maltatte orottaa niin  kerron tarkemmin: Ny  tuloo sellaanen  mustahko  vitsinpoikaaneen ja  vaikka se ei  ookkaan mikään naurun asia, niin tällääsenä ikuusena  mustanhuumorin(kin)  ihimisenä   ny  kerron:

Joka  aamu kun havaatten  riistakamerastasi    että kusti on polkenu ja laittaa  sanomaalehtiä/laskuja  meirän laatikkoon, niin  hyppään  pyärän selekään, vaikkei matkaa oo kun  120 meeteriä ja  otan postin/Ilikan. Sitten  mun  lukukämppääni/äijjälualaani  ja eikun lehti auki...niin..just niin...kualinilimootusten kohoralta. Mikäli  siinä ei oo mun nimeä, niin  huakaaseen  helepotuksesta, panen päälleni  , säästä  riippuen, lenkkivaatteet  ja painun  esim pellolle  ravaamaan. .....heh......ja  heh ja köh..Jos  siällä onkin mun nimi , niin silloin  oon ihaan hilijaa enkä  mee  lenkille.Makaan vaan.....hilijaa paikallani.(hmptmsts.)

Ekku Mattila.