torstai 26. toukokuuta 2022

Oli se, oli se, kuulkaas isoooooo ukkoetana 1977.

 27/5-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Huomentapäivää:  Kääppäilin  tuolla  savisilla ja märillä  pelloilla   tunnin  verran ja paluumatkalla, tottakait, pelastin hiekkatieosuudella  olevia  kastematoja. Niitä  nostelin  tiensivuun noin 15 kappaletta  ja  taas....kun olen  aikamatkaaja, muistin  erään tapahtuman, noin  tähän samaan aikaan, vuonna  1977.  Iltapäivällä. Olin  menossa Espoon  Matinkylän  merenrantaan, kun:

Keskellä  kävely/pyörätietä  lojui, ensin sitä luulin  isoksi  tummahkoksi makkarapötköksi, noin  25-30 senttinen ja  sen ohitin. Suuri oli hämmästykseni kun  tunnistin sen  todella  isoksi  ns ukkoetanaksi.En  koskaan sitä ennen, enkä sen jälkeenkään niin isoa  etanaa ole  enää  nähnyt ja sitä  katselemaan jäin.

Kun: Takaa  näin  saapuvan polkupyörillä  4-5  keskenkasvuista  kersaa, noin  12  vuotiaita ja  hätäännyin tottakait  niiden  tallaavan  etanan  pyöriensä  alle.Jäin seisomaan  keskelle  pyörätietä niin että  etana  jäi  turvaan mun  jalkojeni  väliin tielle ja  mukamas  lähimetsää  rupesin tuijottamaan....."mitä  saatanan  äijjä se siinä  seisoo.....(kuului)....keskellä   pyörätietä......mee  vittuun siitä  pöhkö.....on siinä  sitten homo....."


ja niin nuoret   tulevat kansanedustajat  häipyivät  .  Montaa keskisormea   vielä  näyttivät. Ja minä nostin varovasti  suurella lehdellä  ukkoetanan  tien toiselle  puolelle, minne   vissiin se oli menossa  ja  ja ja....

Kului  pari päivää kun Länsiväylälehdessä  oli  uutinen kilpailun  tuloksista, jotka oli  järjestetty  "kuka  valokuvaa , mittaa,  isoimman ukkoetanan". Voittajan  etana  oli  , melkein  voin sen vannoa, ainakin puolta  pienempi, sitä mun  "omaa"  etanaani  siellä Matinkylän  pyöräväylällä. 

Ekku Mattila.