sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Hyvää Sunnuntaita......vai mitä....kyllä se tästä kuulkaas.....Teuvvokin , joka kolhaisi autonsa rapakaarta, niin älä piittaa. Son auto vaan.

 30/6-2024.

EKKU.

Päivää  ....Olin  aamulla varhain maantielenkillä, noin 4  km ja keskellä  päivää  ryykäsin nyt  peltolenkille. Aamulla oli aika  koleahko  tuuli, piti  olla  päällä maratoninpaitani  ja pellolle  riisuin sen pois jolla huitelin  naama irves  pois  kimpussani  pörrääviä  hevospaarmoja.  Ei muutoon mutta kun  sellainen pääsee  pistämään niin saa, taikka joutuu  vielä samana  yönäkin raapiamaan ittiään.....paukamasta puhumattakaan...raaps..raaaaps....vaimoni  kattoo että mitäsenytouhuaaittekseen......humts.

Eilen illalla taas, se salainen   (tuntematon numero)  herrasmies,  soitti ja   on  joka kerta  ollut  humalassa, taikka  juuri siksi  on, että  uskaltaa  moittia mua  tyyliin....".mutta  eekkkuuuuu.....koetahan nytte jarruttaa   lenkkeilyäsi..oot  vanha  ukko  jo.....ei  ole terveellistä kun  koko ajan liikut.....saat jonkun  kohtauksen...ja  .....niinpä.....mietihän nytte.."..klik...piip..piip..

Heg....olen aina liikkunut, kersasta lähtien ja meinaan jatkaa niin pitkään, kun  mun kenkieni pohjassa ,kunoon pitkälleni  rojahtanut, vaakatasossa,  kokonumero näkyy....43.....ja sitten  kun sellainen aika  tulee  eteeni että makaan kapeassa  puisessa pitkulaasessa  keherossa ja joku naputtelee sen  kantta nauloilla  kiinni, niin  koetan  kurkottaa  edes  yhden kären näkyviin, jotta  huomaa  ettoon yhä elossa.....heg.. Jos  en olisi  harrastanut liikuntaa, niin  en enää  tässä  olisi.......

Myös  , kuten ootta havainneet, liikun myöskin polokumasiinalla. Mulla on aina ollu vanahoja sellaasia kapineita, jo sen takia, koska  uudet maksaa   hunajata ja vanhoilla, joita  on kaupan eri kirppareilla, pääsöö ihan yhtä hyvin  eteenpäin. Nykkin  tua  josta on kuvakin, on noin 45  vuotta  vanaha...Tunturi, matikoinen, eiku, kotimainen  tietty. Koitin sen  huoltaa  toissakesänä, mutta  ai aatana.....siihen jäi kaikkein hitain vaihde päälle enkä saa sitä enää  koriattua. Ny  kun sillä lähren   väistelemään  maantiellä  liikuvia  rekkoja, vaikka Aronkylään päin, siinä  on ns hirsimäki ja Jalasjärven  suuntaan  Vennanmäki, jokka  on aika  raskaita  sotkea, niin  voiih ja voiih....kaks  ketaa kun  polokaaseen niin  oon  Aronkylässä, ohutsuali  kurkottamassa, sanonko    mistä...?...mutta  kun  tuun takaasin ja  varsinkin kun on myötätuuli, niin  pääsen niin  lujaa  että tiellä  liikkuvat , jokka  melekeen  ohitan, autoilijat viuhtoo  merkkejä  ristin,eiku  ristinmerkkejä  härissään.....ne  kattoo  että mikä  jumalantähären tuo pitkätukkaaneen  ilimestys on....

jaahas....ny  meen  laittaan  jotakin  einestä nenäni alla olevaan  aukkoon, silloon jos se on auki.Saattaa olla  että illalla  uudelleen jotakin  napajan....taikka sitten en  napaja.

Ekku  Mattila.

alias: Jukka Pekka.

Meedio.

Nasiiri.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.