keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Luonnon karhuista-susista-linnuista tähän päivään. 6/6-2024.

 6/6-2024.

EKKU.

alias : Jukka Pekka Mattila.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

puh: 0466840923.

¤¤¤¤

Tänään, kuten eilenkin, on moni  soittanut mulle ja  innoissaan  toivottaneet minut  taas  "elävien" kirjoihin. Ollessani  some-netti -piilossa  keskellä  korpea, susien ja karhujen  joukossa  2 kuukautta, on  moni ja  kylillä jopa  puhuttiin  että Ekku  on kuollut. Se  tuntuu ihan kivalle kun asiakkaat  itku kurkussa, ensin luulivat minun saaneen  "ripin" ja kun   selvisi että olenkin  yhä hengissä (toistaiseksi)  on ilo  ollut  suuri. Toiseksi  muutamilla  on naamat  valuneet  alaspäin kun Ekku taas  on veneessä  mukana. Eräs  soitti kännissä  mulle  tyyliin.......ekku  saatanan perkelees.....eiks  susta pääse koskaan  eroon......kliks.........

¤¤¤¤¤

pellolla  tänään taas kävellessäni  aamulenkillä  viiden paikkaille, huomasin jälleen kerran, kuten  jo  3  vuoden aikana jo  että  missä  ovat linnut??  Ne ovat  todella  hävinneet maailmasta....luonnosta. Ennen  sitä..."  lentokoneiden  rikkinäisten pakoputkien  päästösavuja "  lintuja  oli  runsaasti, muttei enää. Kadonneet, ainakin  täältä  Kauhajoen  suunnasta, ovat melkein  tyystin kadonneet  kuovet, töyhtöhyypät, kottaraiset, taivasvuohet, kiurut, ym. Esim  kuoveja oli  paljon ennen. Melkein  herättivät  kesisin  kiljunnallaan aamuvarhain, muttei enää. 

¤¤¤

Muutamalla on kanssa ollut  huoli  , kun  tapasin sen  karhun  tuolla  Ylistaron paharannassa,  kolmisen viikkoa  sitten. Se oli  aikalailla  sellainen säikyn  oloinen. Juoksi  tavatoonta haipakkaa  pitkin  peltoa, tyyli, johon karjut ei yleensä  sorru. Nehän  koettaa  olla  piilossa kaikin tavoin metsässä. Saattaa  olla  että sitä oli  joku......koettanut.....pum.....ja sitä  säikkynyt.

Ekku.