perjantai 19. maaliskuuta 2021

Kadonneesta pikkupoijasta Kurikan huutokauppahallille. Oujeeh.

 19/3-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Pirskatti.......meinasin   aamulla  vanhasta  tottumuksesta  mennä hiihtämään tuonne  hangelle, mutta  muistin etten enää saa niin tehdä  ja melekeen miäleni  kuulkaas  pahootin.  Korvissani   kaikui  yhden meirän muksumma sanat , jokka  hän sanoi, melekeen huusi , kuullessaan  etten meinaa  uskoa  lääkäreitten sanoja...."ekkös  sä  saatanan  härmälääneen  kovapää usko....et mene  enää hiihtämään...me  haluamma  että oot  viälä  monta  vuatta  meirän  luonamma...".....enkä siis menny  hiihtämään....en.

Sensijaan   ajaa huristelin autolla  Kurikkaan,  (yhyren  valakoosen  ison talon  ohitte, rautatien takaa ja josta  kerron lisää kohta ) huutokauppahallille  jossa  Markku  pomon kanssa heti alootimma sanallisen   maailman  pelastamisen. Ei menny  kun  15  minuuttia niin sinne hallille   kääppäili  kaks  myymälävarasta, jokka heti  huomasin että nen ovat  sellaisia. Kummankin ikä noin   15-16 vuatta, laihoja  käppänööitä,  luihut  silimät,  ns  alas valuvar hartijat ja   heti hiipailemaan  sinne kohtaan  hallia, jossa  on mm  isohko  avattu matkalaukku  jossa  on  erilaisia  kelloja, sormuksia, mitaleita  ym  juuri  myymälävarkaita  kiinnostavaa.....sen kohoralla  se toinen  vätys  luimuuli  ja  innokkaasti koetti  ettiä  varastettavaa ja  Markulle  menin sanomaan että  annakko  luvan niin  nakkaan noi  varkaat  pihalle, mutta  hän kielsi  ja  ne  rapisteli  ympäri hallia ainakin  30 minuuttia  ja sitten  liukuvar kun vaaleat aaveeet  hallin ovesta pihalle.....ja  varmasti jotakin saivat mukaansa... 

Sanoin Markulle   hilijaa että  on satavarmaa  ...jotakin   ne sulta  varaasti  johon  hän  rauhallisesti  virkkoi  "..antaa  Ekku kuule olla...ei ne  niin arvokasta tavaraa multa  vieneet, että  konkurssiin  joutuusin...sitäpaitsi   Ekku kuule  ....tiedän ja tunnen  sun tappelijan  mainees ja jos  olisit  noita  pihalle retuuttamaan joutunut, niin  enee vahinko  olis  tullu kun lasisia kippoja   ja kappoja  olis  varmana  rikki  menny.... "

Nony  tarkemman  kirootan  tuosta/siitä  valkoosesta  tuvasta , siellä  rautatien  takana, noin  300  meeterin päästä  päätiestä, ennen  Mietoon  nuarisoseuran tupaa......sillä  noin  vuanna  1994 mulle   soitti  aamulla   kahareksan  maissa yks  todella hätääntynyt  nainen Kurikasta ja joka  asui just  siinä  valakoosessa  tuvassa...että  heidän  3  vuatis  poika  oli illalla kadonnut, ollut  koko  yän  jossakin ja vaikka poikaa  oltiinkin ettitty  koko yön  niin   häntä  ei oltu  löyretty......ja niin   nopiaa sinne  paikalle lähärin, sattumalta  mun  kotiini  samana  aamulla   tullut yksi  Kauhajokinen  tuttu , Taisto ,  mukaan (ei olisi  pitäny)  ja  sinne   kadonneen  pikkupoijan  kotomarkille kovaa kyyttiä.

Oli  Kevätkeli/Toukokuun alku juu. Heti siinä  pihalla halusin saada nähtäväksi  sen pikkupoijan valokuvan  ja se  eteeni tuotiin, sitä hetken  kattelin ja  suoraan   talon ulkorakennuksen taakse ja sieltä takamettää  kohti ja  eikun etsintä  alkakoon. Suunnilleen    500-600  metriä  mentiin, sen tutun kanssa ja sanoin että noniin  ..poika  on mennyt tästä...johon se Taisto  sanoi ettei  varmana  oo....tämä on liian kaukana...ei se  täälläpäin oo....ja koko ajan  se Taisto  höpäji  ettei soo  lähelläkään täälläpäin...käännytään  takaasin  koska  mulla  on  melekeen uuret  kävelykengäkkin , (maasto oli  vähä märkää ja rapaasta)  ja niin  sitten  tehtiinkin  vaikka  mua     aika  isoosti ns  itutti. Tultiin takaasin pihalle ja  pois  lähärettiin.

Eikä mennyt kun  pualisen  tuntia kuultiin    poliisiratiosta, joka siihen aikaan oli  ns luvallinen, että kadonnut pikkupoika oli  löydetty hengis  mutta   märissään  ja itkuusena . Niin  se Taisto  takaasiin kotiinsa  lähti  ja mua  edelleen ns itutti  ja eikun  autolla takaasiin Kurikkaan  sinne  sen pikkupoijan  kotia jossa  , kun  kysyin, niin mulle  käytiin näyttämässä  se  paikka  josta  se poika  löydettiin ja  ........soli  just siinä  kohoralla  jossa me  takaasiin  käännyttiin kun sen Taiston  uudet  kengät  liikaa  kastuipi. Siis iliman sitä  Taistoa  me oltaasiin  takuulla pikkupoika  löydetty.

Että  näin  Perjantaiaamupäivän  kunniaksi.


Ekku Mattila.