maanantai 1. maaliskuuta 2021

"Vauvamme" lähti maailmalle.

 1/3-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Elämä on.

Tänään oli  meirän nuarimmalle poijalle  suuri  askel  omaa  itsenäistä elämäänsä   ajatellen  koska hän muutti  pois  syntymäkotopesästä. Hänelle  on alkamassa  hieno   tulevaisuus , nykyisessä  maailmassa, suunnitelmia  sekä toiveita  täynnä. Myös minäkin muistan kuin  eilisen päivän  vuonna   1964 kun yhden matkalaukun  kanssa    junalla matkustin  Helsinkiin, paikkaan  joka  silloin tuntui  todella  suurelta , mukamas  maailman navalta.   Tuntuu  uskomattomalta  että omasta  muutostani  Alahärmän kotopesästä  on aikaa  kulunut   58  vuotta.  Nyt  olemme  minä ja  vaimoni  kahdestaan   tässä (liiankin) suuressa  talossa. Hienoa  on se kun saamme  nyt  seuraavaksi katsella  lapsen  lapsemme  pienen  vauvelin   kasvamista ja varmaa on että  lisää  jälkikasvua on  tulossa.

On sanottava  että  aikamoista  kaipuuta/suruakin  vähän  tuntuu   tuolla  "sydänlavassa" koska  , ainakin minun joka olen  kohta  75  vuotias  eletty elämä taitaa  olla  illanruskossa  .Nojaan  avatun  hauran äärellä,  toinen   jalka  banaanikuoren päällä ja  toinen jalka on jo ilmassa. Pojallamme  on  koko elämä  edessään, minulla  se on  kohta  eletty. Onneksi  rouvani on paljon minua nuorempi  ja  hän  tulee  näkemään miten  ja missä lapsemme perheineen   tulevat kasvamaan.  On ihan pakko, sillai  huumorimielellä  muistuttaa  miten entisaikojen  Eskimot ,sekä  Intiaanit  aikoinaan  ratkaisivat vanhenemisongelman. 

Vanha   sairas  Eskimo  käveli   telttansa  ovelle ja sanoi   : " taidan  käväistä tuolla  ulkona"....jossa oli kova lumipyry ja pakkasta  50 astetta. Samoin teki vanha  sairas Intiaani  ja  sanoi  tiipiissä  oleville henkilöille ...:" piipahdan  tuolla  ulkona".....jossa oli  50 astetta  lämmintä....ja  sinne  he jäivät  pois  nuorempien  jaloista  pyörimästä.

Nyt....onneksi  "se" on helpompaa nykyaikana.:  Varaan itselleni  kohtapuoleen koronarokotuksen.

Ekku mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.