maanantai 22. maaliskuuta 2021

Olise Heikki kuulkaas kiukkuuneen.........

 22/3-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoaynt.


Vähän lisää  aamuisesta  Alahärmän reissustani:

Kun asuin Jalasjärven Ahonkylässä  vuoden 1985  paikkeilla, niin  asiakkaitteni/kirjeitteni lisäksi  ehdin kumma  kyllä myös maalaamaan  tauluja.Koska olen  "lakeuden  kasvatti" niin  selväähän on että  suurin  osa  maalauksiani  käsitti  juuri aavaa lakiaa , latoineen sekä peltoineen. Kerran asiakkaakseni  tuli  Jalasjärven Jokipiistä nuori nainen joka  "katsannon"  lopuksi  ihastui  maalauksiini, joita  roikkui  asiakashuoneeni seinillä muutamia   ja yhteen ihastui sekä kysyi  sen hintaa. Koska  sen   käynnin  aikana kuulin  naisella olevan  juuri tänään  synttäripäivä ja täyttää  20 vuotta, niin  minäpoika  annoin sen  taulun hänelle  synttärilahjaksi  ja jopa  hän ihastui, kiitteli  kovasti, kättä  heitettiin ja  niin  hän lähti.

Kunnes::::::::

Samana iltana jo  22,00  nurkilla  auto  kurvasi pihaani, siitä astui  isokokoinen ja  kiukkuinen  nuori  mies, sanotaan  häntä vaikka Heikiksi. Hän kantoi jotakin  kainalossaan  , soitti ovikelloani  ja kun oven  avaamaan menin  Heikki  huusi :" Perkeleen  liero.....ketku.....naistennaarraaja....vaimoni  kävi  tänään  täällä ja  sen arvaan mitä hänelle  teit......X..siiiit häntä .ja  maksuksi  annnoit  tämän  surkean  taulutekeleesi....tos on ota äläkä ikinä tuu mun pihaani...paskiainen".

Heikki  tökkösi taulun  käteeni , melekeen  juoksi autoonsa  ja  lähti..Fruuuuuuuuummmmmm...Noh...hän  oli, sen jäljestäpäin kuulin tavattoman mustankipeä  rouvastaan  ja siksi  otti ja  kuohahti. Taulun kertomus/aikamatka jatkuu.....saman taulun  vein   1986 kotiani Alahärmään,  olohuoneen  seinälle  ja jokaaneen joka siellä kävi  ihasteli työtäni, paitti ne jokka oli kateellisia. Ne ei puhuneet  sanaakaan. kattoivat  taulun päälle ja  silleen. Tänään kun Härmäs  kävin, niin  tuumasin jotta otanpas  tuon  tauluni  turvaan , tuan  tänne Kauhajoelle ettei sitä  jokku varkhat  vohki. Samalla  toin toisen  maalaamani taulun , "kevätruska" ja ainakin  minä sekä moni muu ovat  siitä ylenmäärin  tykäneet. Taulujen  koko on noin 80x50  senttiä. 

Emmäny  tämän enempää  turise. Meen leikkaamaan  varphani  kynteni. Non  liian pitkät sekä terävät.Sukkia  meinaa  mennä puhki pari  viikos ja se on liikaa   kuulkaa...naps....


Ekku mattila.