perjantai 21. tammikuuta 2022

Nasiirilla pitää olla kengät.

 21/1-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤

No niin.  nyt  tuli se ilta ja lupasin  jatkaa  lisää  blogiani . Tämä  on  ns  aasinsilta  siihen  aiheeseen, jonka  näin ja jossa olin mukana  viimeyön  Meditaationi  aikana. Siitä kerron  sitten/viittaan   tämän illan aiheeseeni,  kun  saan  tämän ensin valmiiksi:

Siis: Mennään  Espoon  Olariin  ja  vuoteen    1978. Oli Lauantai ja  juoksen  pururadalla.  Sen pituus  oli noin  1,2 km ja  niin hyvä kunto minulla oli  ,että  ei tuntunut  misään vaikka  ja  kun kiersin rataa  10 ja enemmänkin kertaa...kunnes:

Huomasin edelläni juoksevan henkilön.  Hän oli  mies, koska  päällään  oli   tumma  puku ,valkoinen paita  ja kun  kääntyili  välillä  sivuttain niin  näin  että kravatti kaulassaan. lakkia  ei ollut.Eniten  ihmettelin sitä  kun  miehellä oli  hienot  mustat juhlakengat  jaloissaan. Tiesin  sen että   eihän  sellaisilla kengillä  VOI  juosta, mutta  niin hän vain teki. Juoksi ja kovaa. Tuumasin  että  otan hänet  ns  kiinni, meen  ohitte ja katson  etä kuka  entinen  huippu-urheilija  hän on  ja kiristin  vauhtiani.....mutta  ..vaikka  kuinka  yritin, niin meidän välimatka  pysyi  samana, noin  30-40 metriä.  En millään  saanut  häntä kiinni.

Kun eteemme, pururadalla  tuli sellainen  aika  jyrkkä  mäennousu, niin  panin  viimeiset  voimani/kykyni  peliin ja  ..jospa  nyt...mäen  päällä saan hänet  kiinni....mutta.  Kun pääsin  mäen  päälle  ei  juoksijaa  missään näkynyt. Hän oli    kadonnut  kuin  tuhka  ns  tuuleen. Oli  siis kevät, Toukokuun  alku, ei  ruohoa  eikä  suuria  pensaita misään, muutama  puu vaan, eikä  isoja  kiviä. Siis minkäänlaista piilopaikkaa  ei ollut.

Parin päivän päästä  menin  ystäväni , Lauttasaaren  expapin,Voitto  Viron  juttusille. Hän asui  noin  100 metrin päässä  asunnostani Maapallonkatu  3,  Kuun  sillalla. Kerroin hänelle  mitä minulle  pururadalla  tapahtui  ja  Voitto  esitti  yhden kysymyksen, vain yhden..." Ekku   tulet  aikanaan  sen   tapahtuman  käsittämään....odotahan  kaikessa  rauhassa  Ekku ......odota"

Jaatkuuuuuu:

Siihen aikaan  löysin  eri kirjastoista, sekä myöskin  omista  tututuiltani , mm  Oskar  Reposelta  =  toimittaja-kirjailija , vihjeitä/tietoja  asiasta  tarkemmin. Oskar  sanoi ja kysyi, kun kerroin  mm  unistani, että oliko  sinulla  Ekku  kengät   jalassasi ja sanoin  ettei ollut,  olin sukkasillani"...kerro  Ekku  koska  sinulla on kengät jaloissasi  kun niitä ennustusunia  näet..?..Mutta  niin ei tapahtunut. Paitsi  viimeyönä sen Meditaationi  aikana/kuluessa.  Antakaas  niin kerron  tarkemmin:

Jaaatkuuuuuuu:

Olin  siis, josta  jo aamulla  kerroin, jonkinlaisessa  kilpailutilanteessa. Kaukana  näkyi  iso  vuori joka oli koostunut  pelkästään  erilaisista  kirjoista. Niitä oli  sadointuhansin/miljoonin, ylenmäärin  ja niitä kohti  me  aloimme  kovaa  juosta. Ohitin  pikkuhiljaa  muita ja samalla  kummastelin  että onpa  jännän helppo  juosta, vaikka  minulla oli  puku  päälläni,  valkoinen paita sekä kravatti  ja erityisesti  jaloissani hienot  juhlakengät.  Sitten  huomasin juoksevani  enää  vain yksin ja  se valtava  kirjapinovuori  lähestyi ja lähestyi  ja  pysähdyin  se eteen.

Aivan edessäni, kuin taikaiskusta  se  kirjapinovuori  alkoi  muuttumaan ikäänkuin  ohueksi  nauhaksi ja  oheni koko ajan, sekä  kerääntyi   eteeni  ja muuttui  yhdeksi ainoaksi  kirjaksi.   se oli  kullanvärinen ja iso. Noin metri/toista kooltaan  ja  ainakin  puoli  metriä paksu.  Se  pysähtyi ihan eteeni, noin  2 metrin päähän , ilmassa  roikkuen, kun  odottaen mitä teen  ja mitä tapahtuu.  Syntyi   pieni  tuulenvire joka aikaansai sen että  sen kirjan sivut  alkoivat  hiljaa  avautumaan, yksi kerrallaan,  hitaasti  mutta varmasti. Näin  ettei niillä sivuilla  ollut yhtään  mitään. Olivat  aivan  tyhjät. Hienot  ja kirkkaaat. Kuin  valmiina  johonkin, tulevaan  tehtäväänsä. Vastauksia  antamaan. Oikealle  kysyjälle. Jokaiseen  kysymykseen  oikeat  vastaukset. 

¤¤¤¤

Silloin Espoon Olarissa  edellelläni  juossut  "pukumies"  oli   näyte  minulle, että  Ekku  :  tule  ja kehity samanlaiseksi    kun minä.Ota minusta  mallia. Henkiseen  maailmaan. Sinne  jossa kaikki on mahdollista.    Niin  kauan  kun  unessa  ei ole  kenkiä, et ole  vielä valmis. Sukkasillasi   olet  yhä  harjoittelija, lukion   luokalla, mutta  ajan kanssa  saat  päästötodistuksen ,  kenkien  kanssa.

¤¤¤

Hannu  R, Helsingistä: tiedän  sinun  ymmärtävän   kertomukseni. Eikö  niin  ?  Sinullakin  on jo  varmasti  kengät 

Ekku Mattila.