keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Näin: Olkaa hyvät:

 

21/11-2023.
Iltaa ny:
Kuvan lapio liittyy vahvasti Kyllikki Saaren, ns suohautaan, 1953, jolloin Kyllikin ruumis löydettiin metsästä , noin 5 km päästä Isojoen keskuksesta.
Vuonna 1998 tuumasin että jos minä hautaisin jonkun metsään, niin en varmana haudan kaivamisessa käytettyä lapiota toisi enää kotiini, vaan piilottaisin sen metsään visusti.
Ja:
Keväällä 1998 otin mukaani ns miinaharavan, evästä reppuun ja menin Isojoelle, Kyllikki Saaren suohaudan kohtaan ja aloitin lapion etsinnän. Laskin että lapion piilottaja menisi aika kauas itse suohaudasta ja aloitin miinaharavalla etisinnän.
Ja:
vajaan kahden tunnin kuluttua miinaharava sanoi piiiiiiiiiiiiiiiiip.piiiiiiiiiip..ja piiiiiiiiip...ja siellähän se lapio lojui, sammaleen, puiden lehtien, oksien, risujen alla , noin 20 sentin syvyydessä. 500-600 metrin päässä Kyllikin suohaudasta. Otin sen talteen, autolla kotia.
Ja:
Seuraavana aamuna soitin Vaasan KRP, puhelimessa oli Tapani Tikkala, (terveisiä Tapsalle) jolle kerroin löytämästäni lapiosta.............ja noin 45 minuutin kuluttua kurvasi pihaani poliisipirssi melekeen kaharella renkaalla luistellen ja luovutin löytämäni lapion virkamiehile ja ne lähti.
Kun:
Viikon päästä uudelleen soitin Vaasan KRP: niin sain kuulla että suurella todennäköisyydellä lapio on juuri sama(manlainen, terän ns leveys 18 senttiä) jolla Kyllikki saari haudattiin suohautaan ja poliisit kiittivät kovasti....
Nyt: sama lapio on Tampereen rikospoliisimuseon suojassa, mutta sitä ei saa käydä luuraamassa kun vaan viranomaaseet. Yritin 2 vuotta sitten saada luvan käydä siellä ja vaikka sanoin että minäpoika sen lapion löysin, niin kuului vaan klins...ja tuut..tuut--tuut....


22/11-2023.
Ekku.
alias: Jukka  Pekka Mattila.
puh: 0466840923.
Nasiiri.
Meedio.
Clairvoyant.