torstai 2. marraskuuta 2023

Oli se kuulkaas "asunto"...1973....Tapanilan lähellä, Hesaan 9 km...Laukkipääntiellä..

 2/11-2023.

EKKU.

alias: Jukka Pekka Mattila.

puh: 0466840923.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Torstaiaamua  sinne teille  jokaaselle, yhdessä  ja erikseen. Ja nyt jaatkuuuu  taas omakohtaiset  muisteloni ja ny  mennään Hesaan,  vuoteen  1973 ja  Marraskuun  loppuun, kun mä onnistuinkin saamaan perseeni alle  kämpän, soli lähellä  Tapanilaa, osoitteen  sain  uskovaasten  asunonvälitystoimistosta ja  se maksoi, se osoite  500 markkaa, joten  eikun sinne linjuripiilillä  kattomaan, mukana  yks ainut  sininen isohko matkalaukkuni, oujees.

Osoiteeseen  Laukkipääntie....

Ja: voi  jumalavita kuulkaas...!!.. ei se mikään  ns  asunto ollu...ei ja ei... soli  yhdessä  omakotitalossa  oleva   entinen  vaatehuane, kooltaan 3x2 metriä,  yksi  pieni  ikkunan tapaaneen, naapuritalon takaseinää melekeen vasten, kapia  natajava puusänky vasemalla  pualella  "tupaa", oikealla kapia  rahi ja  sen ikkunan eressä  huojuva  pieni pöytä. Resuunen  matto lattialla, sängyn päällä  vanaha  peitto,  harmaat seinät ja yksi  40 vatin lamppu  katossa  osootteli mua  silmällään.Sängyn ja  rahin  väli oli tasan  60 senttiä......humpst.

Vuokra on sitten  400  markkaa  sanoi  talon  topakka  rouvaska,  ennakko  400  ja   vuokra kuukausi  etukäteen, ei saa  tuoda  vierahia, ei saa  meluta,  ei  musiikkia kuulla, viikonloppuusin pitää  olla  ihan hiljaa, jääkaappia  ei oo, eikä saunaa ja  wc on  talon  takana  ja  sinne  pitää vuokralaisen mennä  ulkokautta....ja..ja..ja..ja..

Mää meinasin antaa  haistattelun akalle, mutta  koska  ulkona oli  jo pakkasta  ja oli  pakko saada edes jonkunlaanen katto  pään päälle  niin sanoi.....oikei..sopii....annoin  vuokraennakon  400  markkaa  sekä  2,5  viikon  loppukuun  vuokran, kättä  ei nakattu ja kun se  akka kysyi  haluanko  kuitin,.sanoin etten tartte..kyllä mä  ihmiseen  luotan.(joka  meinas  tulla  mulle  kalliiksi )

Ja  niin asetuin taloksi..heheheheeee...ja  tuli  eka viikonloppu kun:

Oli Lauantai  kun meeinasin päästää  askat housuihini koska  heräsin  jumalttomaan  rääkinään ja mä  pystyyn  pomppasin  sängystäni. Luulin ensin  että talon  pariskunta tappelee   niinmaan  jumalttomasti ja ovat   toistaan  puukoilla  tappamassa, avasin  "kämppäni " oven ja  käytävälle  kurkkasin...

Ja:  siellä  seisoi  talon  isäntä, herra  Nio, melekeen  mun  sellini  oven edessä  ja  veteli  saatanan  suurella kullatulla vessanpytyllä jotakin  sävelmää.....soli  isooooooo  trumpetti-joku-pasuunalla .....aiettä oli   kiva  herätyyys.

Nio sanoi.-..herätinkö.....johon mä ettet, koska  (mukamas)  olin  jo  hereillä  ollut  aika  pitkään, panin oven kiinni  ja Nio  jatkoi  "soittamistaan". Ennoo   koskaan ollu niin lähellä yhyren  käskyn  rikkomista..oli se  lähellä mutta  sain estettyä sen  toiminnan  tunkemalla  pehemiää paperia  kumpaankin korvaani.

Nooh.  Niin meni se  viikonloppu  , tuli  Maanantai ja  bussilla  Hesaan ja  ratikalla   numero 8,  rautatieasemalta  työpaikkaani   Salmisaaeen,  Nokia Oy,,jossa  olin  laitosmies-hitsaaja-koneasentaja...ja  tuli  seuraava  viikonloppu..kun.....taas, mutta  ny  Perjantai-illalla, taikka yötä jo se oli, noin kello   02,00  heräsin  että joku  hakkaa nyrkillä  mun sellini oveen ja mä nopiaa sen aukaasin että mitä  jumalauta  ny... Toisella  puolella seisoi  huojuen  isohko  kolli,  viina  vaan haisi,  (ja  sain  selville muutama tunnin päästä  että soli   talon  omistajaparikunnan  poika,  18 vee ja humalassa kun jättilääskäki.)

astui  mun eteeni ja sanoi jotenkin näin.ööörgg....ööö ääääghh ööööj..eeeeh...saatana....öööö eeeee..moo öaää...öööögrs...öööööheg,,,ittu...öööh eeeh....ja sitten kuului  MUKS.

Tuo  viinmeinen sana  oli  ääni  joka  kuului kun  vetääsin  ja kunnolla, saatte olla varmat, siitä  kollia  naamaan  ja siihen se  pyllähti,  lattialle, nokasta  jotakin  punaasta  leualleen  tippuen...panin  sellini oven kiinni ja oli aikalailla  silleen rauhallista.  Oli.'

Jaatkuuuuuu.

Noh  meni  Joulu..meni  Tammikuu ja osaa  Helmikuutakin, kun  Nokia Oyn  isoo pomoo kuuli että maksan sellaisesta sellistä  vuokraa  400  markkaa, hän  sanoi:....vedä-haasta   heti  sen  talon  omistajat vuoka-maksu-asunto-oikeuteen ja  vaadi  vuokranmaksun alentamista ja sen teinkin....paikka  oli Töölösssä lähellä Paavo Nurmen  ratsastajapatsasta ...juu... ja sinne mentiin jo kahden viikon päästä.

Herra  Niolla oli  apunaan  yksi  asianajaja-akka   joku joka  kovalla äänellä  kimitti  etten ole  kuulemma  maksanut lainkaan   vuokraa  siitä   asunnostani  (sellihän soli) ja niin  he  vaativat  1200  markkaa  heti maksettavaksi, asuntoni  oven raapooksta,  (jokka  olivat itse tehneet)  1000  markkaa sekä  se poika   nenänsä  kivusta-särystä  1000  markkaa.....ja minä  sanoin niinkuin asiat  oli, vakaalla  Alahärmän murtehella ja  onneksi  oikeus oli  kerrankin   (KERRANKIN) mun puolella..

Päätös  tuli:

se  ja se..silloin ja silloin,..sitä ja sitä..se ja se..kunes..se ja  se.....oikeus  on päättänyt  että  Nion  pariskunta  ovat  väärässä.-.koska..se ja se..taap..taap..se   ja se....Niot  ovat  vaatineet liikaa  vuokraa niin pienestä huoneesta..joten   asunto-oikeus  tänäpäivänä  tätä kuuta...ohjeistavat  Nion  pariskunnan  laskemaan  huoneen  vuokra summaan  100  markkaa....ja   ...jokainen  vaade  Nion pariskunnan vaateista  hylätään........istunto on päättynyt....klons.

Aiettä molin  tyytyväneen....mutta Nion pariskunta eivät   olleet . Niiden naamavärkit  olivat  ihan samanlaaset kun  afarikkalaaseen   naaras sarvikuonon xxttu.  Mua  nauratti monta päivää. ...ja  niin olin vielä sellissäni  vuokralla Maaliskuun  loppuun saakka...ja sainkin  toisen asunnon Espoon Matinkylästä....joka on  taas  toinen juttu..

Näin: ny meen  antamaan  jyviä  linnuille.  Ne rapajaa  siihen malliin  meirän  klasin takana.

Ekku Mattila.