maanantai 25. tammikuuta 2021

Jalasjärvi 1989. "Noita" Ekku Mattila häädettiin kyläläisten juonittelun seurauksena vuokratalostaan. Woi noita Wanahoja aigoja.

 25/1-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


Olen  aikamoisella  mielenkiinnolla  seurannut  supilta   tulevaa  Englantilaista    sarjaa   ULOSOTTOMIEHET.......sillä  minulla(kin)  saattaa  olla  omakohtaisia  kokemuksia  juuri   sellaisista herroista....Tällä tarkoitan  sarjassa  tapahtuvia   häätöjä. 

Muutin  Hesasta   1985  Jalasjärven  Ahonkylään ,entiseen  Osuuskauppaan,  pieneen  kyläpahaiseen  jossa oli  noin  20  tupaa . Alussa  meni sillai aika  hyvin, ei  valittamista , mutta  kun asiakkaaat  löysivät  asumispaikkani   niin alkoi  kova rafiikki.  Päivässä  saattoi  olla  asiakkaita  30-40  ja jopa  naapuritkin  alkoivat    uteliaina  kysellä........."päivää  Ekku.....mitäs  sä  oikein  touhuat  työksesi "...ja kun kerroin  olevani  selvänäkijä, meedio, parantaja , healeri niin  jopas  naapureitten naamanilmeet  muuttuivat  aika nopsasti.....kuulin kyliltä  että olen paha  noita  ja  mut  pitäisi  ajaa  kyliltä pois. Noh  niin siinä  kului  kuitenkin  parisen  vuotta kun he  juonittelivat  sillai  että    vuokrataloni  omistajat laittoivat tuvan  yleiseeen  myyntiin. Tarjosin siitä kirjeitse  60000  markkaa mutta mitään ei kuulunut  ja  parin viikon päästä  kuulin että  tupa  myytiin  45000  Luopajärven  rikkaalle  sikatilalliselle....Minulle eivät  myyneet vaikka vuokrataloni  omistajat olisivat   saaneet   15000 markkaa  enee...juu.

Tyyli  oli että  saivat minut  pois  sieltä  tuvasta.  Noh  tuli  ekakuukauden  vuokranmaksu  400 markkaa  ja kun kysyin  entiseltä  vuokratalon omistajalta  että minne  sen vuokran maksan  hän sanoi ettei  tiedä eikä kiinnostakaan. Tuumasin että  eiköhän uusi omistaja  kohta  rupea  vaatimaan talon vuokrarahoja mutta ei ja ei  ei  niin ei. Kun kului  3 kuukautta  niin  sain  haasteen oikeuteen jossa  sanottiin etten ole  maksanut  3 kuukauteen  vuokraa  lainkaan , vaikka   kuinka  intin etten  tiennyt  minne  rahat  maksan koska  kukaan ei   ollut  tullut  ns  talon  uudeksi  omistajaksi. Ja   oikeuden päätös oli  että sain häädön heti paikalla. Muutahan Ekku pois ja nopiaa.  

Heti  oikeudesta   tultuani, kuten  kuvistakin huomaa, aloin  kasata    tavaroitani  talon  pihalle  ja valmiina  muuttamaan  niinkun oli  määrätty. Yritin  kovasti, puhelin kuumana  saada uutta  kämppää, mutta  ei   onnistunut. Tavarani  siinä pihalla  menivät  sateessa  pilalle  ja kun  kuukauden päästä  sainkin toisen  vuokratuvan, Kurikasta , Myllykylästä, niin sinne menin.

Joku  joka oli nähnyt vuokrataloni  pihalle  tekemäni  portin, jonka  ylosassa  luki  HÄÄTÖLÄ  soitti  Hannu   Karpolle  ja hän tulikin telemään asiasta  teeveeohjelman. Silloin  asuin jo  täällä  Kauhajoella mutta  asunto oli ainakin taas pään päällä. Tälläisen tositarinan  naputtelin  somen  ihmeelliseen  maailmaan meneväksi.

Ekku  Mattila.