tiistai 23. elokuuta 2022

Mika Waltarin = Valtakunnan Salaisuus.

 23/8-2022.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤

Voihan poijaat ja miksei likakkin. Olen lukenut  tuota  Mika  Waltarin teosta  Valtakunnan  Salaisuus, niin etten  malta  syömäänkään mennä. Joskus  Espoossa  asuessani,  1974-jotakin, lainasin   samannimisen kirjan ja sen luin  kun kuumetautinen.  tunnista toiseen ja  kun läpi  pääsin niin aloin uudelleen lukemaan. Tänään  tein hätähätää  vain  6 km lenkin koska  oli kiire  kirjan ääreen. Jos ette ole  ennen  tuota kirjaa lukenut, niin  hankkikaa  kovaa kyyttiä sellainen ja   huomaattte että olen oikeassa.

Waltari  kirjoitti sen 1959   ja on  toinen painos. Saattaa  olla että nyt  niitä  uusia painoksia on  useita lisää   tullut.  Kun kirjaa lukee  kaikessa  rauhassa niin tuntuu kun olisi  juuri niillä  Jerusalemin kujilla ja  kaduilla  samaan aikaan   Jeesuksen   viimeisten    elinpäivien aikana , mukana   katselijana  hänen  ristinkuolemassaan , sekä  kun  hän  nousi  kolmantena  päivänä kuolleista. Kyllä Mika Waltari sitten osaa  ja  osasi. Myös Sinuhe Egyptiläinen  on hyvä, mutta  eri tavalla kirjoitettu kun tämä valtakunnan  Salaisuus.  Kirjassa mainitaan  Longniinus, sotilas jonka  keihäs  puhkaisi  kuolleen  Jeeuksen  kyljen...........(Pyhä keihäs) joka  on ollut monen  maailmanvaltaajan  omaisuutta,  oli ja  on juuri  Longniinuksen  niminen.

Jaahaas:  meenpäs  ensin  syämään  pari kananmunaa  ja  jatkan kirjan lukemista. Huomiseen, ellei  maailman loppun  iske.

Ekku Mattila.