perjantai 8. toukokuuta 2020

Helsinki City maraton 2004 . Olinhan siellä minäkin ja Porilainen "karpo".

Kuva on vuodelta 21/-8 2004 Helsingin Citymaratonin aikana ja kuvassa vasemmalla minä itte sekä Porilainen "Karpo". Olimma samassa työporukassa , olin harjoitellut maratonia varten kaksi kuukautta , kun houkuttelin karpon mukaan ja hän suostuikin. Joka ilta ja myös viikonloppuisin juoksimme päivisin vähintään 20 km 6 kuukauden aikana , sekä joka sunnuntai 30 km. Näin saimme kovan kunnon maratonia varten .
Kun olimme juosseet 29 km minulta katosi katosi polvista alaspäin tunto . Sanoin karpolle että minulle tuli noutaja , on pakko kävellä ja voi olla että joudun jättämään koko juoksun kesken. Niinpä kaveri jatkoi juoksuaan ja minä kävellä taapersin , todella vaivalloisesti kilometrin verran
¤¤¤
Onneksi vastaan tuli huoltopiste ja sellaisen kohdalla minulle ojennettiin pitkä suolakurkun mötikkä ja sen antaja sanoi..."syö tämä , tarvitset suolaa , syö se" ja minä tein niin. Voi sanoa että melkein hotkaisin suolakurun kävellessäni ja voihan poijaat.!
Kuin taikaiskusta sain kinttuni taas kuntoon , aloin juoksemaan ja sain karpon kiinni noin 3 kilometrin päässä , ryntäsin ohitte ja kovaa haipakkaa kohden Stadionia sekä maalia.Jokainen joka on maratonille osallistunut , tietää että meille on lenkkareihin kiinnitetty "kyttäysjuttu" , sellainen peukalon kokoinen aparaatti , joka asennetaan ennen lähtöä ja siitä pystyy sateliitin kautta seuraamaan juoksijan nopeus ennenkaikkea. On joskus käynyt niin että juoksija onkin salaa hypännyt polkupyörän selkään ja maaliin.....
¤¤
Maratonin jälkeen jokainen saa "kyttääjän" antamat tiedot kotiinsa postin kautta ja sen mukaan minä juoksin kaikkein nopeinmmin juuri sen suolakurkun syömisen jälkeen.
Minun aikani , vaikka hoipertelinkin välillä oli 5,08 ja karpon 5,34.
On muistettava , että sen maratonin aikana ikäni oli 58,5 vuotta 😁😁 sekä se että maratatoni on ensimmäiseni. Omassa ikäsarjassani, siis yli 35 vuotiaita juoksijoita oli 1900 ja minä sijalla 280. Kaikkiaan maratonille 2004 osallistui yli 8000 ihmistä ja heistä keskeytti 1500.


8/5-2020.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.