perjantai 22. toukokuuta 2020

Töykeä autokauppias sai kunnon opetuksen.

Kohta kerron.
Tässä talossa . Helsingin Töölönkadulla , katutason alakerrassa , maan alla oli aikoinaan autoliike . Vuonna 1974 sinne kääppäilen vähän autoja katselemaan , sillä tuumasin ostaa piilin peffani alle.
Olin lenkkireissulla ja siksi pukeutunut niin kun pitikin , verkkarit, lenkkarit ja pipö päässäni, sisälle menin ja päivää sanoin...miesmyyjä vilkaisi kiukkuisen näköisenä päälleni, eikä mitään sanonut. Myytävänä oli Dodge Monaco, auto jollaista olen aina halunnut, vm jotakin 1966 paikkeilla ja hinta 40000 markkaa.
"mitä siinä pyörit, myyjä sanoi...ei sinulla rahaa takuulla ole...alahan mennä siitä muualle ....mene pois." Jä mä siihen että kyllä pankissa on....jos meen hakemaan....ja myyjä siihen..hahahahahahhaaa....mene pois....hahah".
¤¤¤
Ylös autoliikkeen luiskaa nousin, kadulle takaisin ja kas kas, vastaani tuli tuttuni Peltosen Rainer. Hänelle kerroin autoliikkeen tapahtuman. Rainer oli juuri tulossa pankista rahoja noutamasta, sillä hän oli myynyt Porvoon talonsa .....käteistä melkein satatuhatta markkaa.....ja mulle heti älynväläys nousi.. "Lainaakko sen satatuhatta viideksi minuutiksi....??...ja kerroin mitä meinaan ja niin hän suostui...rahanipun mulle käteeni antoi ja minä yksin takaisin autoliikeesee astelin.
Päivää taas sanoin ja myyjän eteen menin. "Noniin sanoin... kävin pankissa , rahaa vähän nostin , tässä sitä nyt olisi..joten kyllä rahaa on , vaikka olenkin lenkkivaatteilla liikenteellä...".
Pankaas arvaan myyjän naamanilmettä !!..Ny oli maireata herraa niin maireata ettääh...ja Monacoa kauppaamaan innoisssaan.....mutta minä sanoin." Taidan mennä toiseen autokauppaan.....jos ne ei kattele asiakkaiden pukeutumisen päälle....hei ny ".
¤¤¤
Oli Rainer tyytyväinen kun rahanippunsa takaisin multa sai....



22/5-2020.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.