sunnuntai 22. elokuuta 2021

Australiaan muuttoni oli lähellä kuulkaa ja vuasi oli 1977.

 22/8-2021.

Ekku Mattila.

Nasiiri,

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


¤¤¤

Hyvää Sunnuntaita teille jokaaselle niin täällä  Suomessa  kuin myös siellä  kaukana  maailmalla...yhteensä  noin 3000 ihmiselle joka päivä ja  siitä   kiitoksia  oikein  paljon.....................................

Huomaatteko jos  näjette    mitä nyt  luen ja katselen,  vihkonen, joita minulla  on noin  jo (vasta)  19 kpl. on  lenkki/päiväkirjani , vuodesta  1973  alkaen ja  siellä  lukee  22/8-1977.  Asuin siihen aikaan Helsingissä  Porvoonkatu  5-7  B 63, yhdeksäs  kerros, Brahen  puiston vierellä , Linnanmäelle    toista kilomeeteriä, keskustaan  noin    3,5  .

Töissä olin  ollut  Nokia  OY:ssä =  Kaapelitehdas,  (nyk  Helsingin kaupungin omistama "monitoimintakeskus" ) joka  oli ja on  yhä  Lauttasaaren  sillan ihan  vieressä, sitä vanhaa  siltaa  ns  toimialanani   koneasentaja/laitos/sähkömies/  muutaman vuoden jo. Tänäkään  päivän en  muista  että miksi  herran  tähden  laitoin  maahanmuuttopapprut  Ausraliaan , ne  täytin  ja kiikutin  postiin eikä mennyt kun  kuukauden verran niin  vastapostia  sen maan  suurlähetystöltä   sain. 

Erilaisia    todistuksia/papareita/suinmuita  piti  täyttää , mm  ns rikosrekisteriote, joka siihen aikaa  minulla  oli  torella  puuutiipuuuhuuraaas, ny ei   sillai enää taira ollaaahpsfst , kysymyyksiä   kymmenittäin joihin  vastailin  x ja  - ja  koko  paperikasan  vein henk/kohtaisesti  Auuusraaliaan  johonkin konsuulaattiin....tyyliin  täs ne o...ottakaa ja lukekaa...näkemiin ja  ovi  sanoi  klons  kun pois  lähärin.

Non....taas  kului  kuukausi  ja  puhelimeni soi..piiiiir..piiirrrr..piiiiiirr...piiiiir....siihen vastasin, jonka  toisessa päässä oli  fiksun olooneen, ainakin   mutututuntumassa, nainen joka  alkoi  uusia   kysymyksiä   mulle  esittää ....niihin vastailin  kuten piti  , puhelu  loppui ..kiitoksia   ja näkemiin ,  saatte  pian postia  Juhani Mattila  (joka   oli  mun sillooneen nimeni, nyt ei enää oo) ....ja  taas kului , mutta ny vaan  muutama päivä....kun:

Kloks  sanoi  ovessa  oleva  postiluukku  ja  sen eteen  kopsahti  kynnysmatolle   tärkiän  näkööneen  ruskia  kirie, se avasin  ja  siinä luki  jotenkin  seuraavasti: "......Teidän  ....se  ja  se  se  ja se...Australian   maahanmuuttoanomuksenne on hyväksytty ja  näin olleen  pyydämme teitä saapumaan  allaolevana  päivämääränä  kello se ja se ....osoitteeseeen, jossa  voitte  täyttää  omalla  allekirjoituksellanne   Australian  maahanmuuttoanomuksenne, jonka jälkeen  noin 3-6 kuukauden kuluessa   tapahtuu  itse muutto.  Ottakaa  mukaanne  allekirjoitustapahtumaan  henk/todistuksenne..........terveisin  ..se  ja se..sitä ja siitä  jaostosta.

Mutta.......harvoin ja  melekeen vannon että  soli  eka ja  viimeinen kerta, kun oon kuunnellu  anoppia(jejani)  ..Anjaa  joka  sanoi , kun kuuli jotta meinaan(mme)  muuttaa  muutaman kuukauden  ikääsen vauvelin  ja Anian  flikan  kans  kaukaaseen  Australiaan....että  ei se muuten  onnistu...ei  onnistu...ei ja ei ja ei ja ei ja   EEEEEIIIIIIIIH  !!.....ja   siihen se  haaveeni tyssäs. Puuuuuuuuf.

Ekku Mattila.