lauantai 28. elokuuta 2021

Kyllä Isäni sitä kovasti ihimetteli....

 28/8-2021.

Ekku Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


¤¤¤¤¤:

Hih:...tänään 28/8-1988  tuumasin, taikka  olin jo muutaman  kuukauden funtsannut, etä jospa  menen Seinäjoelle  yhteen  sähkö/kone/teevee-liikkeeseen  ja  ostaa  pätkäytän  autopuhelimen hintaan  11000 markkaa ja  koska olen sanani mittaaneen miäs aina  ollu  niin eiku sinne  vaan.

Liike  oli   Rengastiellä lähellä  nykyystä Lännen  katsastusta  ja liikkeen  oven avasin, päivää sanoin ja kaupantekkoon. kauppias  oli  Kari  Jokineva, asiantunteva  ja  fiksu joka  sanoi ettää  äläs  vielä  osta  sitä puhelinta, koska  sen hinta  alkaa laskea  muutaman kuukauden  päästä, jopa usealla  tonnilla,  ( ja niinhän tekikin..sitä myytiin sitten kuuden kuun päästä    6500  markkaa)  mutta  enhän mä häntä  uskonna. Ja niin  kaupat  tehtiin.  Soli  Panasonig, Jaappaanilaaneen  sellainen  iso  olokapäällä   nahkahihnasta  roikkuva  mötikkä  jossa  oli  pualen meeterin  pituuneen antennikin  ja  puh/luuri oli  magneetilla  sen kylies kiinni.  Sitten soittamaan  kotiini  ja kerroin mitä olin tehnyt mutta Isse  huutamaan  jumalattomasti   että:

"Voi sua pöhköpäätä....ny  sua on  torella  huijattu.....eihän se voi toimia kun  siitä  puuttuu  puhelinjohorokki....miten  sä  niin tyhymä  ookkin....voi kauhia paikka  sua.....sinne  meni rahat kun kankkulan kaivhon....voi  jumalavita  sua poika..."

Nooh....mä jouruin   oottamaan muutaman päivän koska  sen  ns  avaaminen  kesti sen  aikaa  ja heti kun  siihen syttyi  viheriä valo, joka tarkootti että ny se  toimii, niin  nopiaa  ajoin  Alahärmän syntymäkotiini että   rapa lenteli   auton pyäristä. Isselle soitin  kototalon pihasta  sillä uurella  möhkäleellä ja samalla kävelin    tuphan  eteisen kautta. Kun hän vastasi niin kysyin että  millaaneen sää  siellä on ny....ja  kävelin suaraan isseni ethen ja  ei millään  meinannu   viäläkään uskoa  että se aparaatti  toimii ja jouruinkin  menemään   joen rantaan  josta soitin  isselle  ja vasta sitten  hän uskoi......."on se ihimeellinen  kone....iliman johtoja  pelaa...kaikkea sitä näköö ".

Ekku  Mattila.