keskiviikko 4. elokuuta 2021

Eturauhastulehdus on xxxxmainen vaiva........

 4/8-2021.

Ekku Mattila.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.

Nasiiri.


¤¤¤¤

Aikun  "kiva"..........olen  kastellut ittseni  kahden viikon aikana  ainakin  2  kertaa  todella  läpimäräksi  lenkilläni  ja pahin oli  se  muutamapäiväinen  polkupyörä lenkkini. Ns  kylmetyin eikä se tiedä hyvää   tälläiselle  Duodart-ukolle josta kerron tarkemmin hetken kuluttua. Nimittäin  vuonna  1999, kun asuin vielä Jalasjärvellä , minä höppänä  pyöräilin  vielä syyskuussa  pelkät   lyhytpulttuseet urheiluhousut   ylläni, ei  paitaa eikä  muuta.....ja   sain tottakait kylmää.   Samaa  rataa jatkoin  vielä Marraskuuhun saakka, koska    oli  hyviä  pyöräilykelejä  ja  sama  kylmetys  senkun jatkui.

Tänne  Kauhajoelle  muutimme  Joulukuussa  2  päivä  ja  antakaas olla......yks yö heräsin   torella  jomottavaan vatta/maha  kipuun  ja luulin että ny  se  tuloo....rippi......mutta ei. Ähkin  koko  yön ja  tavantakaa  tuli  jumalatoon kiiruus/hätä  vessaan   menemään ,sitä kakkosta meinaan, mutta eikun ei  niin ei..ei ja niin ei....ei ei  .ei.ei...eipä tullut  ei mitään. Sitä  "eitä"  riitti koko  pävän ja  tuntui  todella että  halakean kohta. Oli  TORELLA  ittunmainen  tuntu  koko  alavattassa ja mahassa. 

No.....piitkin hampain  lääkärille  ,ensin tänne  Kauhajoelle ja  sitten  kovaa haipakkaa  Seinäjoelle lasareettiin Aaabmuulanssilla, ulkona  oli pakkasta   5-6 astetta  ja  kova  viima/tuuli. Niin oli  kova  ushätä, vaikkei mitään tullukkaan, että ennen  Seinäjokea  pyysin  päästä  ablumanssin  vierelle  seisokelemaan, mutta  ei ja ei aieie eieieiii...  mitään ei  tullu.  Ei  niin  mitään, vaikka  oli  valtava  se  kakkoshätä.  8  kertaa  pirssi  pysähtyi ennen  Seinäjokea, mutta  ns  turhaan  ja  sitten makailinkin  petissä ja monta  asiantuntijaa    mun ympärillä ,  vattani  tutkittiin  jollakin  ultraseella  ja  havaittiin  että  mun  kakkosainevarasto  oli pullollaan  sitä  usta  ja siihen  ilmaantui kaksi  sisarhentoosta jokka  pukkas varovasti  kapean letkun mun, sanonko  minne??...Ja jopa  se  offensiivi auttoi.  Sitä  letkua pitkin lotisi  lattialla  olevaan   viiteen  pussiin, sanonko  mitä  ?...ja  kaikkiaan  kertyi   20 minuutin  aikana  2,1  litraa...toistan 2,1  LITRAA..!!

Silloin olin  hopialla  sen usen määrässä joka musta tuli.Ekana  oli  kuulemma  sellaaneen  150  kilooneen miäsjässikkä  jolta oli  tullu  3,2   litraa.....ja  niinpä   pääsin lasareetista  pois,  plääkemääräys  mukana  , sen kanssa aptekkiin josta  sain  DUADART  nimistä  pillerijuttua  , yksi  päivässä ja  samaa oon syänyt  ny  kohta  6  vuatta. Se on jotakin  hormoonia ja jos  se  ei auta, niin  pitääs sitten ottaa ja höyläyttää   (aaaauuuts) plääkärissä  mun  eturauhaseni, mutta oon kieltäytyny  siitä  toimenpiteestä  pontevasti.....sillä  jos se  tapahtuu, niin lakkaa  vauva/jutut/hommat    onnistumatta. Koska  moon  ihan täyres  lyännis  viälä  näin 75  vuatiaanakin, niin mitä sitä höyläämään......juu...köh.

Kaskas...meninpäs  vähän sivuraiteelle ja  siis asiaan: Siis  sain  muutamana päivänä  kylymää  ja pahasti ja  kahtena  yänä on  taas   alavattasta/mahasta  puristanu ja  tierän mistä se  johtuu. kaikkein paras apu  vaivaan  on tua   kuminen kuumavesipullo. Siihen   kaaran  kiehuvan kuumaa  vettä melekeen täyteen, se  vattani  päälle ja  avot.  Tätä  tein   tänään aamuyästä  kello    kolomesta   saakka  ja ny  tuntuu  etttei  tartte  lähtiä  Seinäjoelle  "muaviputkijuttuun".   

Ekku Mattila.