perjantai 27. elokuuta 2021

Yrjölle tuli R.I.P....vanahapoika pääsi taivhaaseen.

 27/8-2021.

Ekku  Mattila.

Nasiiri.

Aikamatkaaja.

Clairvoyant.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Oikein hyvää Perjantaita  teille jokahittele  missä nyt ooottakin niin  täällä  Suomessa kuin myös kaukana maailmalla.  On todella   mahtavan   hienoa, nän someaikaan  tietää  tuntevansa  eri  ihmisiä  ympäri maapallon, vaikkei   joita / heitä/teitä "naamakkain"  ole nähtykään. Muutamalla  koneen näppäyksellä  pääsee   sinne-tänne-joka- paikkaan ,  pystyy  juttelemaan, katselemaan valokuvia eri  ihmisistä/ maista  , ihan joka paikkaan. Parasta  tässä on  kun "suomennoksella"  tätäkin  blogiani  voi  lukea  Afrikkalainen  ,  Tahitilainen, Usasta, Eurooppalainen, Vietnamilainen,  ihan  jokainen  ihminen. Vaikka  missä. Huippuvuorilta, Tulimaahan. Rajattomasti.  Näin nykyaikaan tuntuu  että maailma/maapallo  on todella pieni.

¤¤¤

Jaahas....eteenpäin  ja   peltolenkille jonka tein taas  tänään. Se  matka on suunnilleen  8 km  ja  sen  aikana, kuten  yleensä  mieleeni  tullahtaa, kuinkas muuten , Wanahoja  juttuja ,   itse koettuja  asioita, joita  tähän 75 ikään mennessä  on väkisinkin jo kertynyt  mielen /muistin  perukoille. ..ja siis  mennään  Ylihärmään,  vuoteen  1962, jolloin olin  16 ikääneen  kolli ja  mukana  yhdessä  (Matti Aho)  kirvesmiesporukassa  joka  teki omakotitaloja sinne/tänne. Eräs  vanhapoika (Yrjö)  oli  tilannut  talon oman markkinsa  keskelle, Prännin kylään, lähikauppaan, ainoaan  matkaa  2 km. ..."pääsen  tupakkia  ostamhan, kun tartten,  sualaa  ja sokuria ja  muutakin, ei trenkää   kirkolle saakka  lähtiä"..

Noh....3,5  kuukautta  meni ja  tupa oli  valamis. Sellaaneen  pienehkö  60 neliööneen, kaks kamaria,  piäni keittiö, muuritakka,  oma porstua ja   pieni matala  vinttikin, talon toises  pääs  puuliiteri ja siinä  ne taisi kaikki  ollakin. Niinja  huapakatto....meidän  porukan  Matti, joka oli pomo  soittamaan  Yrjölle että tuus ny  kattoon,  tupas olis  valamis.... ja  Yrjö  tuli. Istui   talonsa  portaille  tyytyvääsen   oloosena ja sanoi......" nojopas...mää laitan  itte  nämät  porthat valamiiksi  ja kun se  on tehty niin   voin vaikka  ottaa ja kuallakin....kosk....."

Ja  kesken lauseen Yrjölle  tuli  R.I.P.......kuoli. ....heitti  lusikan  nurkkaan....kuupahti kylielleen...kerran/pari huakaasi syvään ja soli  siinä.......henki  pois.

Ekku Mattila.