torstai 23. maaliskuuta 2023

Ooikkein hyvää Torstaipäivää........

 23/3-2023.

EKKU.

Nasiiri.

Meedio.

Clairvoyant.

¤¤¤¤¤

Torstaipäivää  sinne teille jokahittellen: Yöllä  kun olin hereellä  ja  vielä  aamullakin kuuren maissa  satoi  taivaalta  vettä  oikein tosissaan. Se Esteri oli  vissiin juanut  paarissa  liikaa  kaliaa  eilen illalla, kun niin  runsaasti sitä ustansa   maan päälle  suihkutti. Meirän   ja varmasti ittekukin teidän piha  on jumalattoman liukas ny. Koetin  äsken nakella hietaa  mistä  sitä löysin tähän hätään,. Ensin se  paikka  jossa sitä on täällä ollu  varastossa, mutta pihalla ja sen päälla  on ollut  puinen  suoja, ettei hiekka  jääry, niin tuuli  oli  nakannut  sen  suojan  pois.  Ny  soli  umpijäässä. Härissäni   raavin rautaasella lapiolla  navetan  sisä-ulkoreunalta, mutta.....siihen oli  kertynyt  ainakin  60  vuoden kissin-koiran ja vaikka  minkä elukan vaan, paskat.  Kaiken huippuna  kuulkaas....havaattin että  sen  kahden sangollisen, mukamukahiekan joukoon oli  ikäänkuin vahingossa  tullu   muutama naula  ja kaikkein  pahinta,  pellikaton  ruuveja  kaks.Son satavarmaa  että jos en olisi  niitä huomannu, muutaman päivän päästä olisi jossain  tuolla  tielläpäin kuulunut  raskasta saratusta...ERDFRREWSDRERERRRERReeelees!!...ittujenittuh...!!

Kukas solis  ollu??

Ainiin....viimeyönä, taikka  aamuhan soli  jo , näin  lattian rajassa  noin  50  sentin  korkuurella   muutaman (6-7)  hianon  , ikäänkuin  sähkön-sinisen  tähden. Ne kiersivät  hitaasti  ympyrää , myötäpäivään ja kun ne havaattiin ja sanoin että  no terve.....ne  säikähti ja  katos  jonnekin.Puuuuf. Niiden koko  oli  jotakin  5-6  sentin  luokkaa. Olen  niinpalio  vastaavia  juttuja  täällä nähnyt ja jos  niistä  kaikista  tässä  ja ny  alkaasin  kirioottaa,menisi  siihen   muutama  viikko helposti, jossei eneekin.   Näistä kaikista  on tulossa  kirja, (joja) ihan   tässä  lähiaikana ja  niihin laitan   vaikka mitä. Ensin  on vissiin  tulossa parantajakirja, jossa  taitaa  olla  kolme parantajaa ja arvakkaapa  ketäs ne on? Yks  74  vuatias on Savonlinnasta  ja  kaks  muuta  täällä  lähempänä. Saas kattoo  ny..

Ny  meen leikkaamaan varphani kynnet. Ne on  kovia  kun mikkä ja  varsinkin  molemmat   isonvarpaan kynnet on niinku  kivikovaa muavia. Ne ei lyhene  kun    sivuleikkurilla. Sellaasella pienellä tietty. Sakset menöö  kippuraan. Jokku  fiilippilääseet. Enää ei löyry niitä kotimaisia  Firskassreeja, vai mitä noli,?

Juu:

EKKU.

Hei ny  hetkeksi. Illalla  voin praatata  lisää, taikka en.